Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2022, 07:49 PM   #1
Member
 
Join Date: Aug 2021
Posts: 34
Onan problem

Onan 10000 Quiet diesel, was running fine, then had an incident of hard starting, seemed like a starter or loose connection issue, lots of clicking from the left rear, not the starter, cleaned the main leads, no flashing codes I could identify, could hear the rapid clicking and also a lower pitched single click like a relay. After reading the service manual seemed like the next step was to check the starter, so took out starter (what a pain) checked out fine, cleaned the internal solenoid contacts and put it back in. No there is nothing, no clicking not light, nads. Fuses by starter switch are fine. Oh yeah, 2003 American Eagle, seems like a connection issue, I just have no idea how to logically track it dow. Thanks in advance for the help. Terry
Wedlt is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-21-2022, 11:00 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Eastern outskirts of Dallas, TX
Posts: 1,643
Check that the engine is securely ground bonded to the MoHo chassis and the same for the battery(s) that the genset uses.

Follow the 12 volt battery lead from the starter all the way back to the battery. Make sure everything is tight and there is not internal corrosion inside the battery terminal crimps on the ends of the cable (same for the ground cable).
__________________
Ď91 Ultrastar Champion
Ď02 Georgie Boy Landau 8.1l Workhorse - Ď03 Jeep Wrangler TJ 2018 Jeep Wrangler JK toad
MrMark52 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2022, 05:46 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Apollo Beach & Key West , FL
Posts: 3,224
Take a battery and some jumper cables and hook directly to the cable studs on the rear of the gensest and see what happens. On my coach, the genset starts from the chassis batteries which is some 40 ft away.... lots of opportunity for issues in that long of a run, Your cables are 20 yrs old
__________________
2013 DS 4338
2015 F-150 toad with kayaks,bicycles and a Harley in the back
PanJH is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2022, 10:48 PM   #4
Member
 
Join Date: Aug 2021
Posts: 34
Thank you

Thanks Iíll try that, when I cleaned those contacts I noticed that both of the cables had red ends, is there any way I can confirm drivers side positive?
Wedlt is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2022, 11:38 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Apr 2022
Posts: 193
Quote:
Originally Posted by Wedlt View Post
Thanks Iíll try that, when I cleaned those contacts I noticed that both of the cables had red ends, is there any way I can confirm drivers side positive?
Use a volt meter to test the lead/s. Be sure all the ground cable connections are clean, clean, clean.

Another item that can cause this are the battery/s.
__________________
1972 VW Westy Massive 2056cc T-4
Flight System G-Man 360 generator man (PM me)
1972VWbus is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
onan, problem



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onan QD maintenance - Rotella or Onan oil DFitz MH-General Discussions & Problems 32 02-27-2018 07:27 PM
5500 Onan vs 7000 Onan HUGHP MH-General Discussions & Problems 10 07-16-2016 07:09 PM
Onan 6.5 Onan Emerald Plus Fuel Filter Afubar RV Systems & Appliances 13 01-13-2016 08:40 PM
What's the difference: Onan 5.5 Marquis Gold, Vs. Onan QG 5.5? 1943D18 RV Systems & Appliances 2 05-07-2013 01:22 PM
Retrofit Onan Carb with Commercial Onan Fuel Injection? DrLew iRV2.com General Discussion 10 01-23-2012 09:34 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 04:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.