Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-03-2016, 06:23 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
Pheaton 40 QTH Electrical issues

I have a 2005 pheaton 40 QTH with a cat 350 in it. Started it up as usual this morning to get it ready to go south for the winter and encountered the following problem.
A) I have no power suppling the following items:
1) Windshield wipers 2) Back up camera 3) Left and right retractable windshield shades, 4) Left and right power and heated mirrors, 5) dash heat,A/C defrost unit.
Checked the fuses to all items listed above and all were in good and working condition. Checked grounds at the battery connections and even grounded out a couple of the items listed seperately. I feel it is some type or sort of relay or power connections somewhere in the coach but dont know where to start looking. Anybody else have this problem or any mechanics have any suggestions would be glad to talk to you ...
Thank you in advance
Regards, Stuart
mawfamily is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-03-2016, 06:33 AM   #2
Senior Member
 
Tiffin Owners Club
Appalachian Campers
Mid Atlantic Campers
Coastal Campers
Freightliner Owners Club
Join Date: Jan 2015
Posts: 1,615
I don't have a wiring diagram for your coach, but all of those items I would think are powered from the chassis battery, thru the ignition switch and ignition-switched-in 12v. Like any automobile, some chassis items are supplied power all the time, and others get power only when the ignition is turned on. There's a relay that the ignition switch turns on.

Since your engine is running, I would suspect that the ignition switch is good (else the engine wouldn't have power to run), therefore I'd initially suspect the relay. Don't know where this is in your case, but I'd look first in the DS first bay under the driver.
__________________
DaveB, Raleigh, NC
2015 Tiffin RED 33AA, w/Honda CRV
VMSpc, Magnum BMK/ARC50
Kiawah is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2016, 08:13 AM   #3
Senior Member
 
Tiffin Owners Club
Winnebago Owners Club
Join Date: Feb 2012
Location: Las Cruces, NM
Posts: 3,836
I agree with DaveB - it sounds like a stuck or defective relay that is activated by the ignition switch. I think on your year/model of Phaeton, the relay you are looking for might be the ones that are accessible by removing the two drawers in the center part of the dash. Give Tiffin Service a call on Monday and have them confirm what relay you are looking for and where it might be located. Have your VIN handy when you call.
__________________
Roger & Mary
2017 Winnebago Navion 24V (Sold)
2014 Tiffin Phaeton 36GH (Sold)
luvlabs is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2016, 06:00 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
I did find the problem. It was a blown 10 Amp iginition spade fuse located under the center console where the 2 drawers are located. After removing the 2 drawers i found another terminal/ fuse block, that is where the culprit was hiding !!!! thanks for your help/suggestions.
Regards,
Stuart
mawfamily is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electrical, heat



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tiffin, Pheaton dfyrmn10 MH-General Discussions & Problems 7 04-11-2014 01:40 PM
Dash panel and instrument gauges acting up on 2009 Pheaton Britman Tiffin Owner's Forum 3 12-30-2012 01:57 AM
Tiffin 2010 Pheaton Jwcox Class A Motorhome Discussions 20 02-04-2012 07:11 AM
Kitchen Back splash in 2009 Pheaton Shelia W. Tiffin Owner's Forum 3 08-05-2009 02:38 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.