Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-10-2022, 07:27 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 19
Rear Camera

2020 Tiffin 34PA, our rear camera keeps dropping off, screen shows "No Signal", then after a while it comes back on. Sometimes it never comes back, so I get the ladder out and remove the camera to see if there is a loose connection. Wire is solidly connectet to the camera and I can pull out about 18" of wire, but there is no connection to check. I put it all back and camera is now working fine.....untill next week and I have to do the same "nothing" again. Does anyone know where the connections on this wire is? It is solidly connected to the screen in the dash and the side cameras never have any issues. I am curious if it a solid wire from rear camera to the dash?

Any ideas?

Thanks,

Chris
CandP is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-10-2022, 09:54 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 132
My guess, and only a guess, is that there will be a plug on that wire, try pull a little more out, or check the rear wall for an access from inside cupboard or closet area. The last one I changed was about 36" to camera, older Monaco, but likely similar. I doubt they would try to hard wire, plugs are much quicker during assembly.
__________________
2008 Winnebago Outlook 29B
2013 Volkswagen TDI Toad
Brian & Pattie
sandwip is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2022, 10:30 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Indiana
Posts: 1,350
Please tell us the manufacturer of your system.
mrboyer is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2022, 10:32 AM   #4
Member
 
Firedog53's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Heath, OH
Posts: 85
My '10 Bus was acting similar. Nothing at the rear looked bad, camera tested OK. Finally found about a 2-3 ft. leader from the screen to the first cable plug-in. Reconnected and no issues since.
George T. Katt liked to hide under there; he has received a stern talking to and a screen was installed for his exclusion.
__________________
2010 Tiffin Allegro Bus, 36QSP
Retired Federal Firefighter/Fire Officer
On the way...
Firedog53 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2022, 08:11 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by mrboyer View Post
Please tell us the manufacturer of your system.
I have no idea. It is whatever Tiffin installed when coach was new 2020.
CandP is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2022, 08:12 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by Firedog53 View Post
My '10 Bus was acting similar. Nothing at the rear looked bad, camera tested OK. Finally found about a 2-3 ft. leader from the screen to the first cable plug-in. Reconnected and no issues since.
George T. Katt liked to hide under there; he has received a stern talking to and a screen was installed for his exclusion.

That sound like a culprit.... ground is always a b..ch. I check it out.

Thanks
CandP is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
camera, rear



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I want a Rear View Camera - NOT backup camera JosieNurse Class C Motorhome Discussions 35 12-06-2021 08:46 AM
Triple Vision Camera not displaying rear camera boomersooner iRV2.com General Discussion 4 08-04-2021 08:04 PM
Replace it the backup camera with a rear view camera FloridaTom Fleetwood Owner's Forum 1 05-05-2021 01:12 PM
GPS/Side camera/Rear Camera DIY? Ogre Monaco Owner's Forum 2 05-08-2017 06:51 PM
Replacing/upgrading back up camera system - rear camera removal? ScottRussell Class A Motorhome Discussions 5 07-07-2014 06:57 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.