RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-07-2017, 08:05 AM   #15
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: antrim nh
Posts: 12
rv black tank

Quote:
Originally Posted by Flyin4Fun View Post
This has has an upgrade... eliminating the circuit board.... No board so both switches are gone!
So please tell me--what is the upgrade so I can do this with mine. Been having the same problems. THanks
panheadpaul is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-07-2017, 08:11 AM   #16
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: antrim nh
Posts: 12
3010 sealand toilet

my circuit board I think has problems , flush & flap closes then opens back up reset & does it again , no circuit board avail able , is there a upgrade kit for this 3010 in a 03 Monaco dynasty
panheadpaul is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2017, 08:25 AM   #17
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: antrim nh
Posts: 12
3010 sealand toilet

my circuit board I think has problems , flush & flap closes then opens back up reset & does it again , no circuit board avail able , is there a upgrade kit for this 3010 in a 03 Monaco dynasty
panheadpaul is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2017, 06:29 AM   #18
Senior Member
 
Flyin4Fun's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 203
I wish I could tell you! The ”upgrade” was performed by previous owner who has been unable to furnish any details / documents. All I have is a box of new (and old) parts... no paperwork of any kind. I believe it occurred in 2011.
Flyin4Fun is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2018, 06:05 PM   #19
Senior Member
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2012
Location: .
Posts: 789
I know this is a old form but,
Just wondering if anybody else did this "upgrade" to remove the PC board?
(Sealand model 3010)
__________________
C&SL is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 10:44 AM   #20
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Minden nevada
Posts: 659
The circuit board finally went bad on my 3010 I considered rewiring it with manual switches to add water and activate the valve but figured I was better off replacing the toilet with a new sealand toilet for less then $200. The only problem I ran into was the floor plate slots were not positioned properly for the correct mounting. Rather then use a mounting kit or rotate the floor flange I drilled 2 holes and used 2 toilet studs (wood screw on one end and machine screw on other end) worked great.
__________________
2002 country coach allure 32 foot dual slide 350 cummins ISC
Roy1 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2018, 10:40 AM   #21
Senior Member
 
vito.a's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 4,542
Roy, what model did you replace it with?
__________________
97 Monaco Windsor- Sold
07 Monaco Executive McKinley- Sold
04 Monaco Signature Chateau IV
vito.a is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 01:35 PM   #22
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Minden nevada
Posts: 659
Quote:
Originally Posted by vito.a View Post
Roy, what model did you replace it with?
Hi VITO
I used the sealand (dometic) model 320 the 310 would be ok but for another $20 or so the 320 was a better choice for me. If you go this route don’t try to twist the floor mounting flange and open a can of worms get the dometic mounting kit or just drill 2 holes thru the existing flange and use toilet mounting studs available at Home Depot or most hardware stores. If I remember correctly they were 6” apart on center to match the holes in the toilet flange.
__________________
2002 country coach allure 32 foot dual slide 350 cummins ISC
Roy1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
seal, toilet



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sealand Toilet service question park_ridge_dave Newmar Owner's Forum 7 07-04-2012 06:31 PM
Sealand Toilet Vacuum Breaker Roadking RV Systems & Appliances 7 03-16-2009 02:34 PM
SeaLand Traveler 510 Series Toilet Maintenance Spooky Winnebago Industries Owner's Forum 4 02-14-2008 07:11 PM
SeaLand Toilet Leak BugSlayer Winnebago Industries Owner's Forum 14 05-14-2006 06:50 PM
Ball valve leakage fix on a Sealand toilet skipsor Winnebago Industries Owner's Forum 3 10-26-2005 05:16 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.