Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-19-2016, 03:44 PM   #1
Senior Member
 
oldmattb's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 502
Won't turn over

I replaced the secondary fuel filter a few days ago, and it started fine. since then, I replaced several clearance lights with LEDs. Now the RV won't turn over!

I cannot think of any connection (not in a pun mood) between the clearance lights and the non-start.

Voltage at battery is about 13.5. Voltage at the DC bay in the back is a tenth or two lower. Direct connection to the small wire on the starter causes the solenoid to click. Large wire to large wire spins the starter (and gave a cough of ignition).

I removed the starter switch and checked connections. Connection of battery tab to solenoid tab is good. I do not know what the white wire to G-1 does. Is the solenoid connection for starter or for dash?

Specifically when I try to start - first position, lights, low air buzzer and etc. I do not see the "wait to start" warning come on and off. Second position - everything goes out until I release the switch.

Help!

Matt B

1998 Monaco Windsor with 8.3 non-electronic, Allison 3060
__________________
Matt B
1998 Monaco Windsor
oldmattb is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-19-2016, 04:00 PM   #2
Senior Member
 
oldmattb's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 502
Moderator, you can delete if you want.

I bumped the remote start switch in the engine bay to off! I KNOW better! All is good.

Matt B
__________________
Matt B
1998 Monaco Windsor
oldmattb is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2016, 04:32 PM   #3
Senior Member
 
FatChance's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 2,967
I love a story with a happy ending!
__________________
'04 Newmar Mountain Aire 4016
400ISL/Freightliner
FatChance is online now   Reply With Quote
Old 12-19-2016, 05:12 PM   #4
Senior Member
 
oldmattb's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 502
Quote:
Originally Posted by FatChance View Post
I love a story with a happy ending!
Yeah, me too! My previous coach had a "service" ignition switch that worked differently - it was just like a parallel switch, and did not have the on-off-on that the current one does. It took me way too long to deduce the obvious.

Matt B
__________________
Matt B
1998 Monaco Windsor
oldmattb is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2016, 05:16 PM   #5
Senior Member
 
palehorse89's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2009
Posts: 8,969
Quote:
Originally Posted by oldmattb View Post
Moderator, you can delete if you want.

I bumped the remote start switch in the engine bay to off! I KNOW better! All is good.

Matt B
Glad to see it was something simple and you found it......
Mod's will more than likely leave your thread up.......as others doing a search or just reading will/can learn from it
__________________
2012 Essex 4544 2011 Jeep JK, M&G Braking, 2014 MTI 27' Hog Hauler, Wireless brake control, 2006 Ultra & 1989 Springer
palehorse89 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98 pace arrow engine won't turn over Houndog Fleetwood Owner's Forum 5 04-27-2010 09:16 PM
Generator - Won't Turn over totryitall2x MH-General Discussions & Problems 4 12-03-2008 11:02 PM
Onan 4K won't turn over mjbx5 Winnebago Industries Owner's Forum 9 09-22-2008 04:28 PM
Hot Starter Won't Turn Over Chickadee Newmar Owner's Forum 15 06-25-2008 04:42 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.