Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-05-2014, 06:12 AM   #1
Senior Member
 
Aussies's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 250
Black tank sprayer

Suddenly stopped working. Water pressure in inlet is 40psi but sprayer does not work. Is there a back flow valve problem? If so, how to fix it. Any othe possibilities. Tank drains ok.
__________________
Aussies (Bob & Jen)
Toy Poodle Zipper
Entegra Anthem 2019
Aussies is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-05-2014, 11:21 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 182
I don't have an answer but was wondering how you know it's not working. Is it by sound ,flow of water, or some other means. I wouldn't have a clue if mine was spraying correctly or not.
Good luck in getting an answer.
roadrunning is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:35 AM   #3
Community Moderator
 
TonyDi's Avatar


 
Newmar Owners Club
Join Date: Feb 2011
Location: Point Pleasant Beach, NJ
Posts: 23,517
Either the spray head is plugged up or your check valve is stuck closed. Try the GEO method of water, dawn dishwahing liquid, and Calgon. Ride around with it in the tank.
__________________
Tony & Ruth........... FMCA#F416727
2016 London Aire 4519, Freightliner chassis, Cummins ISX, 2018 Jeep Wrangler Unlimited, Blue Ox Avail with AF1. TST 507 TPMS
TonyDi is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:53 AM   #4
Senior Member
 
Aussies's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 250
Thanks Tony. I undid my hose connection and it looks like when I last used it and shut off the water, the white washer at the wet bay connector was sucked backward and distorted itself, so that when I tried to spray, the washer was blocking a lot of the water from getting into the tank. I reseated the washer and I increased the pressure to 45psi and the sprayer began working again. If it wasn't the washer, then something blocked the inlet to the tank and the extra pressure was enough to clear it. Go figure!
__________________
Aussies (Bob & Jen)
Toy Poodle Zipper
Entegra Anthem 2019
Aussies is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:56 AM   #5
Senior Member
 
Aussies's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Lawrenceville, GA
Posts: 250
Roadrunner:
No sound and no water coming from the tank even though I had just emptied it and was then just spraying.
__________________
Aussies (Bob & Jen)
Toy Poodle Zipper
Entegra Anthem 2019
Aussies is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 12:21 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 182
Thanks, I just had similar problem with a washer restricting water flow so much I got a A9 ( low or no water) code on my washing machine reseated tye washer and it worked fine.
roadrunning is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 01:28 PM   #7
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: NV
Posts: 2,227
May have been a piece of cor in the way or something..
johnnyreno is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tank



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black tank question osgoor Winnebago Industries Owner's Forum 69 08-24-2014 01:46 PM
Black Tank Flush Check Valve - B & B Molders Model 571 Darrell-Ruth Newmar Owner's Forum 5 07-11-2014 04:59 PM
One waste tank vs black & grey ed6713 Class B Motorhome Discussions 5 03-09-2014 12:05 PM
Black Tank Sensor slabman Newmar Owner's Forum 5 03-07-2014 05:58 PM
40' Alpine W/C drain clogging to black tank Trainstop2 Class A Motorhome Discussions 3 01-13-2014 07:34 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.