RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-02-2019, 09:22 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 149
In motion TV - King Dome setup

So we have really not used our in motion setup since we got our coach (2014 Cornerstone). We had switched the main TV inputs so that we could get HD programming using the larger stationary dish. We are heading out tomorrow for a long drive with kids and I wanted to get the inmotion system working again. I for the life of me can't remember how to do it. We are running DISH network.
Does anyone remember the "buttonology" to switch the main room TV over to the in-motion dish?
ikold is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-02-2019, 04:11 PM   #2
Senior Member
 
Dieselgem's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: PA & FL
Posts: 1,016
Just a matter of adjusting the dip switches.





__________________
2015 Cornerstone (Classic) 45B Topaz
2017 JKU Rubicon
Dieselgem is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 04:14 PM   #3
Senior Member
 
Dieselgem's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: PA & FL
Posts: 1,016
Dish

This one shows a diagram for both.







https://www.chriscolotti.us/technolo...-dish-network/
__________________
2015 Cornerstone (Classic) 45B Topaz
2017 JKU Rubicon
Dieselgem is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 05:15 PM   #4
Senior Member
 
Gary.Jones's Avatar


 
Join Date: Oct 2012
Location: Louisiana
Posts: 7,819
Blog Entries: 1
Ikold

Do you mean that you have both on the roof and you just want to switch from using the Trav'ler type antenna over to the in-motion dome, or rather that you have been using an external tripod or house type sat dish and now want to go back to the in motion?

I think you mean you have both on the roof and want to switch from one to the other.

Gary
__________________
Gary and Dee, Zowie and Bowie (traveling cat sibs)
2019 Cornerstone 45B, X15-605hp, Imperial, Spartan K3,
2013 Honda CR-V toad, Demco Excali-Bar II,
Demco Baseplate, Demco Toad Light system, 73 de W5Fi
Gary.Jones is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 06:11 PM   #5
Senior Member
 
EVsCoach's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Henderson, NV
Posts: 541
Or is it the electrical plug-in in the cabinet forward and above the passenger seating?
__________________
Jack & Evelyn
2014 Anthem DLQ
Living the Good Life
EVsCoach is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 06:25 PM   #6
Senior Member
 
brobox's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 23,670
If the wiring is still "stock", on the box of many buttons select SAT. (still had those on the Classics) The overhead cabinet above the passenger seat turn the SAT switch on. If you have changed the coaxes, it will be anyone's guess.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 09:18 PM   #7
Senior Member
 
Dieselgem's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: PA & FL
Posts: 1,016
Quote:
Originally Posted by brobox View Post
If the wiring is still "stock", on the box of many buttons select SAT. (still had those on the Classics) The overhead cabinet above the passenger seat turn the SAT switch on. If you have changed the coaxes, it will be anyone's guess.

I misread his post, but that is how I turn it on in my classic. Then again,I only have the stock wiring with the dome.
Dieselgem is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 07:07 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 149
I have a classic and the dip switches jave been done on the dome. But when i switch on it just hubts around for signal and never locks on. Im wonderinf if there is some setup w dish receiver i need to do. There are a bunch if switches in the tv cabinet am not sure ive got all those correct.
ikold is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 07:14 AM   #9
Senior Member
 
Gary.Jones's Avatar


 
Join Date: Oct 2012
Location: Louisiana
Posts: 7,819
Blog Entries: 1
If you would give us a clear idea of your set up, it would make it much easier to figure out what problem you are facing. I need to know if you are one of the owners that have both the in-motion dish on the roof AND the Trav'ler so that you are trying to switch from the Trav'ler to the In-motion and both antennas are stock antennas on your coach.

Or do you have an external sat dish and only the in-motion on the roof and you have been using the external dish and now want to use the in-motion? That is a very different question.

Please tell us exactly what you have and we may have some better ideas for you. If all else fails, suggest to the kids that they simply watch whatever it is they want to amuse themselves with on their phone (which every kid above 3 years old has their own phone now, so should be easy Watching TV is "so yesterday".

Gary
__________________
Gary and Dee, Zowie and Bowie (traveling cat sibs)
2019 Cornerstone 45B, X15-605hp, Imperial, Spartan K3,
2013 Honda CR-V toad, Demco Excali-Bar II,
Demco Baseplate, Demco Toad Light system, 73 de W5Fi
Gary.Jones is online now   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 07:49 AM   #10
Senior Member
 
brobox's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 23,670
Quote:
Originally Posted by ikold View Post
I have a classic and the dip switches jave been done on the dome. But when i switch on it just hubts around for signal and never locks on. Im wonderinf if there is some setup w dish receiver i need to do. There are a bunch if switches in the tv cabinet am not sure ive got all those correct.
Do you have the Dome coax connected to the DISH receiver? They both need to talk to each other.
The switches in the TV cabinet will probably need a photo posted for forum help, or check the owner manual. I am pulling from memory, but I believe it was SAT for the TV that you wanted watch DISH on.
The setting for the DISH receiver is "check switch" in the menu, and let it do it's thing. You might try setting antenna to "round dish", if doesn't work try the others.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
King Dome Gone, Winegard In-motion In! Bay37QSB Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 3 05-22-2011 08:21 AM
FMCA $1000 King Dome In Motion - Yes? f14av8r Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 9 03-18-2011 07:41 PM
King Dome Air KD 3200 in -Motion Mr V Monaco Owner's Forum 3 08-21-2010 11:34 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.