Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-24-2022, 07:22 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 52
No AC!

Just purchased 2023 Reatta XL. When I go home I had a generator problem I resolved thanks to this forum. Now I have a AC problem. All three AC units are running but none are putting out cold air. I think it has something to do with all three turning on at the same time with the coach so out. May have tripped something.
jgperegrine is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-24-2022, 07:44 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: South Dakota
Posts: 345
If the fan is running, the circuit breaker isn't tripped. You should be able to shut off 1 or 2 of the a/c's through the thermostat. If there are different thermostats, just shut the other 2 off. If there is only one thermostat, sit boff zone 2 and 3.

Another option would be to shut off the breaker for 2 of the 3 a/c's.

Maybe a silly question, but is the ac set to cool off just fan?
__________________
2004 Rexhall Roseair. 3955ET 370
bduemig is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2022, 10:16 PM   #3
Senior Member
 
Gary.Jones's Avatar


 
Join Date: Oct 2012
Location: Louisiana
Posts: 10,633
Blog Entries: 1
On my coach there is a forced manual override. Each AC has its own switch. The overrides are in the cabinet over the door. I have no idea if you have them.

However, you are never supposed to force the AC units for extended. I have been told 30 minutes max by EC CS. Check and make sure you have not forced them on

Gary
__________________
Gary and Dee, Zowie and Bowie (traveling cat sibs)
2019 Cornerstone 45B, X15-605hp, Imperial, Spartan K3,
2013 Honda CR-V toad, Demco Excali-Bar II,
Demco Baseplate, Demco Toad Light system, 73 de W5FI
Gary.Jones is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 05:38 AM   #4
Senior Member
 
Mwoodofd's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2013
Location: Las Colinas, Texas
Posts: 1,780
Reboot the whole coach - than is turn off the AC's for a minute, then turn off the Generator, then turn off all the power to the coach (even the 12V switch) for a few minutes, then turn everything back on. (12V, then start Gen, wait a minute, turn on AC's and make sure they are set to cool). Re-booting corrects many glitches in these systems - always worth a try.
__________________
Mark & Debra Wood, Las Colinas, TX.
2013 Entegra Aspire 42RBQ
2013 Thor Challenger 37DT - Sold
2014 Jeep Wrangler Sahara
Mwoodofd is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 05:59 AM   #5
Senior Member
 
brobox's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 28,363
Quote:
Originally Posted by Mwoodofd View Post
Reboot the whole coach - than is turn off the AC's for a minute, then turn off the Generator, then turn off all the power to the coach (even the 12V switch) for a few minutes, then turn everything back on. (12V, then start Gen, wait a minute, turn on AC's and make sure they are set to cool). Re-booting corrects many glitches in these systems - always worth a try.
What Marks said. Turn only one AC back on at a time.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 07:04 AM   #6
Member
Official iRV2 Sponsor
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 642
What type of power are you connected too? 50 amp service or using the genset still. Some generators are not big enough to run all 3 air conditioners. When you turn on the ac, are you just seeing the fan icon or are you l seeing the snow flake. Agree to also try one at a time and then add additional units. We need to know more about the power source and your climate screen. Can you attach pictures of both screens please.
__________________
.
NATIONAL INDOOR RV CENTERS - NIRVC
Sales | Service | Indoor Storage | Wash
Collision Repair & Paint Restoration


SM Nashville 972-697-6325
Bobby Dowdle is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 07:08 AM   #7
Senior Member
 
jeff.herren's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 346
I had a similar issue when new but only on one not all three.
May not be your issue but worth a look.


My freeze sensor needed to be moved. Youtube videos detail that process.
__________________
Jeff and Kathy (Molly, Bella and Butterscotch fur kids)
2020 Entegra Reatta XL 40Q2
2019 Cherokee Trailhawk RViBrake3 +TPMS TireMinder i10
jeff.herren is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 05:40 AM   #8
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 52
I have a 10K generator which should run all three ac units. I have tried running one at a time and it still did not work. The ac units worked fine at the dealership when the coach was plugged in. I don't have shore power at home at this time. I attached some pictures from the vega screen
Click image for larger version

Name:	IMG_16831.jpg
Views:	14
Size:	98.5 KB
ID:	369364

Click image for larger version

Name:	IMG_16841.jpg
Views:	11
Size:	118.5 KB
ID:	369365

Click image for larger version

Name:	IMG_16851.jpg
Views:	10
Size:	110.1 KB
ID:	369366
jgperegrine is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 07:18 AM   #9
Senior Member
 
Entegra Owners Club
Join Date: Dec 2015
Location: Bloomfield NY
Posts: 707
What’s your input voltage and amps being used. Not familiar with Reatta, but may be on your Home Screen.
__________________
Tim F.
2022 Anthem D
Tim Fox is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 07:37 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Cypress, Tx.
Posts: 703
The first picture show generator stopped 0.0 Was the generator running when you took this picture?
__________________
2014 Foretravel IH45
Houston (Cypress), TX.
Turbojack is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 07:56 AM   #11
Senior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Eastern outskirts of Dallas, TX
Posts: 1,896
Am assuming you have switched the thermostat to “Cool”, and not just flipping the “Auto/On” switch to “On”?

Without switching to “Cool” and lowering the temperature setting, the fan(s) will run and blow air, but no cooling will occur.
__________________
‘91 Ultrastar Champion‘02 Georgie Boy Landau 8.1l Workhorse
‘03 Jeep Wrangler TJ 2018 Jeep Wrangler JK toad
MrMark52 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 08:11 AM   #12
Senior Member
 
jeff.herren's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 346
Quote:
Originally Posted by Turbojack View Post
The first picture show generator stopped 0.0 Was the generator running when you took this picture?
I agree with Turbojack. It appears as if the vegatouch is not aware that the generator is/was running and I would say appears it doesn't know it's there as the hours meter reading 0.0 should show cumulative gen hours.

The Vegatouch on the Reatta XL is a bit less informative on both AMPs and voltages on the Reatta XL line as you can see the screen is a bit more basic.

Maybe the G9 master in the bay under the drivers seat or in the half bath closet (on the 40Q2 not sure where on other plans) has a loose connection relating to gen status'

Attaching the G9 schematics for reference.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	G9 Pin Out Diagram.png
Views:	13
Size:	429.0 KB
ID:	369369  
Attached Files
File Type: pdf G9 Schematics.pdf (1.66 MB, 3 views)
__________________
Jeff and Kathy (Molly, Bella and Butterscotch fur kids)
2020 Entegra Reatta XL 40Q2
2019 Cherokee Trailhawk RViBrake3 +TPMS TireMinder i10
jeff.herren is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 09:09 AM   #13
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 52
yes, that is one issue
jgperegrine is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 09:14 AM   #14
Member
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 52
Yes, the generator hours on the screen is showing 0 and it has about 3 hours on it. Also on ac screen when I turn on an ac unit (with the gen on and putting out power) I get a message on the top that states "HVAC requires Shore Power or Generator.
jgperegrine is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.