Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-25-2016, 07:52 AM   #1
Senior Member


 
Join Date: Jan 2016
Location: Raleigh, NC
Posts: 332
No Water to M Bath Toilet

Our Master Bath toilet is not getting water. Last time we used it (1 week ago) it worked perfectly. Now at a new site when you flush there is no water to the bowl. Does anyone know what I should check? Thanks, Mike
__________________
Mike & Chris with pals Gatsby & Lucky
2017 Anthem 44B Gold Ribbon
2013 Honda CRV
2013 Harley RG on a HydraLift
Mike&Chris is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-25-2016, 09:01 AM   #2
Senior Member
 
Flanz's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,110
Hi Mike,

Had the same problem with my rear toilet. Turned off the 12v, with the switch by the door, and the toilet worked again.

I'm starting to think that killing 12v in these coaches is going to be a reoccurring thing.
__________________
Paul and Diane
2017 Entegra Anthem 44B
05 Toyota Tacoma- 19 Harley-Davidson Roadglide Ultra
Flanz is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 11:00 AM   #3
Senior Member
 
brobox's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 30,697
Quote:
Originally Posted by Flanz View Post

I'm starting to think that killing 12v in these coaches is going to be a reoccurring thing.
That is a double your money back guaranty. If anything that is 12V does not work.....reboot with the 12V switch. I have a feeling as the newer coaches have more 12V computer systems, re-booting is going to be a "must need to know" step in MH ownership.

If the reboot does not work, there should be fuse I believe in the inside fuse cabinet.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 11:16 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: Troy Mo
Posts: 1,951
Quote:
Originally Posted by Mike&Chris View Post
Our Master Bath toilet is not getting water. Last time we used it (1 week ago) it worked perfectly. Now at a new site when you flush there is no water to the bowl. Does anyone know what I should check? Thanks, Mike
Mike, if nothing else works hold both switches at the same time until water level comes up to where you want it. That should reset it and the water level. Noel
loisjop is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 12:43 PM   #5
Senior Member
 
Ourrvtrip's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Houston
Posts: 162
Rear bath sink getting water? Also, one time I accidentally bumped my valves at the water tank fill cabinet and had to realign them to get all my water working properly again.
Ourrvtrip is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 12:45 PM   #6
Senior Member
 
stevedenesha's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Queen Creek AZ
Posts: 421
Are the lights red if so with the Techma toilet it will not fill up if the black tank is full or the sensors think the black tank is full.
__________________
Steve, Judy and the Pups Tinker and Shortcut
2016 Entegra Anthem 44B Victory Blue
stevedenesha is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 03:47 PM   #7
Senior Member


 
Join Date: Jan 2016
Location: Raleigh, NC
Posts: 332
Thanks Guys

I'm really impressed with the willingness of you guys to be of help, thank you. In this case I believe it must be the fill valve inside the tank. All other water works fine, the toilet light is green and mashing both buttons just produce a low humming mechanical sound. Thanks and I'll try any other suggestion. Also, the 2017 do not have fuses, all circuit breakers I was told.
__________________
Mike & Chris with pals Gatsby & Lucky
2017 Anthem 44B Gold Ribbon
2013 Honda CRV
2013 Harley RG on a HydraLift
Mike&Chris is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 05:52 PM   #8
Senior Member
 
brobox's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 30,697
Quote:
Originally Posted by Mike&Chris View Post
Also, the 2017 do not have fuses, all circuit breakers I was told.
Another thing Classic owners can no longer help with.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 11:09 PM   #9
Senior Member
 
wmpbauer's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sun City Center, FL
Posts: 1,847
Send a message via Yahoo to wmpbauer
There is a screen filter on the water inlet of the mascerator toilet. Sounds like it needs to be cleaned.


Pat Bauer, President
Entegra Coach Owners Association
www.entegraowners.com
2013 Aspire DEQ/Ford Edge
__________________
Pat & Medarda Bauer; Tess and Tighe (our fur kids)
2017 Entegra Anthem/FL/Allison/Grand Cherokee
Entegra Coach Owners Association, President
Sun City Center, FL
wmpbauer is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 12:39 AM   #10
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: NV
Posts: 2,227
also check the vacuum breaker and im not sure on your model but ours has a fuse in the back of it near the floor
johnnyreno is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 12:43 AM   #11
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: NV
Posts: 2,227
Quote:
Originally Posted by wmpbauer View Post
There is a screen filter on the water inlet of the mascerator toilet. Sounds like it needs to be cleaned.


Pat Bauer, President
Entegra Coach Owners Association
www.entegraowners.com
2013 Aspire DEQ/Ford Edge
hard water will do exactly this except on mine it was the solenoid that took the hit after the vacuum breaker clogged. The toilet is a easy pull and easy to put back 2 bolts just use a new seal. I had a extra but gave it to kirk in fl. entegra mobile service team he used it the same day as he needed 1 the hoses are held by 2 pinch clamps very easy. you can caulk it really easy and well to with clear caulk when you are done easy on installing it doesn't take much torque you can always twist it after a couple test sits get it to settle on the foam gasket and doctor the caulking
johnnyreno is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 03:36 AM   #12
G&J
Registered User
 
Entegra Owners Club
Join Date: Mar 2009
Location: Montana (really France)
Posts: 124
Possible kink in the pipe.

We had a problem where we couldn't get the water level very high so the toilet never seemed to have enough water. It turned out to be a kink in the supply pipe of the rear bathroom toilet which I think is behind the wooden panel at the back of the toilet. I don't know for sure as Entegra fixed this for us and just informed us of the issue.

Glenn
G&J is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
toilet, water



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1/2 bath toilet drainage/stopped up abisese Entegra Owner's Forum 12 01-25-2016 04:30 AM
Rear bath toilet not filling with water after flush wagonmaster2 Newmar Owner's Forum 12 11-05-2015 04:27 PM
Coachman Mirada Bath and half vs Fleetwood Bounder Bath and Half retiring1day Class A Motorhome Discussions 18 09-03-2015 08:06 PM
1/2 Bath toilet replacement lp5151 Entegra Owner's Forum 3 06-08-2015 08:21 AM
42E Master bath Toilet issue Blimjr Winnebago Industries Owner's Forum 6 09-26-2014 07:59 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.