Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-15-2021, 09:14 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Milford, Michigan
Posts: 1,060
Rear camera

Ready to roll to Michigan from Florida on the semi-annual trek and suddenly the rear camera screen shows"no signal". I've surfed the search tool for an hour and still haven't found the magic words to give me the short cuts and instructions I need to diagnose this.

Any input on what to look for and where to start would help. I'm afraid I'm about to loose my camera that can pan up and down as it is no longer serviced. Pulled the radio head out and check for missing/lose wires and no joy. Before I pull the camera out at the rear thought I would check for input. This is a new one for me and I am electronically emparred so the smallest detail will help.
__________________
2013 ANTHEM RBQ
AL and Sally and Ava and Ivy
jestal is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-15-2021, 10:01 PM   #2
Senior Member
 
Gary.Jones's Avatar


 
Join Date: Oct 2012
Location: Louisiana
Posts: 8,788
Blog Entries: 1
Al

I have a different switching unit but I have found that I have to reboot the 12 volt system with the salesman switch. That has cured problems a number of times. Not sure if that is relevant to you or your coach.

I thought that I was going to have to replace the switching circuit before the reboot worked. Do you have side view cameras and are those working?

Gary
__________________
Gary and Dee, Zowie and Bowie (traveling cat sibs)
2019 Cornerstone 45B, X15-605hp, Imperial, Spartan K3,
2013 Honda CR-V toad, Demco Excali-Bar II,
Demco Baseplate, Demco Toad Light system, 73 de W5FI
Gary.Jones is online now   Reply With Quote
Old 05-15-2021, 10:52 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Milford, Michigan
Posts: 1,060
Thanks Gary, I have not tried the 12 volt system reboot yet. The left and right side cameras work fine as usual. Just lost the rear view.
__________________
2013 ANTHEM RBQ
AL and Sally and Ava and Ivy
jestal is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2021, 07:10 AM   #4
Senior Member
 
Gary.Jones's Avatar


 
Join Date: Oct 2012
Location: Louisiana
Posts: 8,788
Blog Entries: 1
Al

Im pretty sure that our switching units are different as I recently had to try to tackle a similar problem. My switching unit is behind the front overhead TV. Removed the TV and found an unanticipated switching unit there which is called something like HDMMM unit or something similar. At times I would not have the side cameras (could care less about their loss) but always had rear view, and then rear view went out and side cameras were back. Got several random combinations. I was resigned to having to replace the unit (still might have to) It is from Xite and RiverParks. Got Entegra (Kelly) on the phone and she put me right through to XITE and they suggested I simply try the 12 volt reboot. That solved the problem temporarily now and everything is working for me now, but we shall see.

I am sure my switching unit is different, but it might be the same situation.

Kelly (female tech at Entegra CS) was great. Knew what to do, but stayed on the phone with me so she could monitor all that Xite told me about the situation.... which was very smart thing to do... Maybe Entegra is doing that now as a means to educate all their techs by listening in to all their transfer calls. I was impressed!

Gary
__________________
Gary and Dee, Zowie and Bowie (traveling cat sibs)
2019 Cornerstone 45B, X15-605hp, Imperial, Spartan K3,
2013 Honda CR-V toad, Demco Excali-Bar II,
Demco Baseplate, Demco Toad Light system, 73 de W5FI
Gary.Jones is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2021, 11:25 AM   #5
Junior Member
 
Entegra Owners Club
Join Date: Mar 2021
Location: Fernandina Beach, FL
Posts: 20
Had the same issue. Recorded the message and screen. Rebooting seemed to resolve the issue. Coach has been at the Dealership since April 1st for punch list/warranty work and that was one of the issues needing to be addressed. If I hadn't shown the Tech the Video he would have never believed me. They have not be able to replicate the problem.
__________________
Joe & Doris
2021 Entegra Reatta XL 40QA (AKA: K9Haus)
2012 Honda Fit
Joe-n-Doe is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
camera, rear



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replace it the backup camera with a rear view camera FloridaTom Fleetwood Owner's Forum 1 05-05-2021 01:12 PM
GPS/Side camera/Rear Camera DIY? Ogre Monaco Owner's Forum 2 05-08-2017 06:51 PM
Problem w/ Replace Sony camera and cable with Voyager b/w camera okiegirl2u Class A Motorhome Discussions 0 07-12-2015 12:01 PM
Harbor Freight Camera system as a backup camera RLD_999 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 3 08-11-2014 02:04 PM
Replacing/upgrading back up camera system - rear camera removal? ScottRussell Class A Motorhome Discussions 5 07-07-2014 06:57 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.