RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-31-2016, 07:50 AM   #1
Senior Member
 
lowejug's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: st george
Posts: 1,363
Satellite question on Anthem

wanted to ask the forum if there is something in the 2014 anthem that needs to specially be done for dish network to work in the coach?
the system does come up on my tvs and shows searching for signal and never finds it. I called dish and had them re - boot my receiver and still nothing?
anything I might not be doing inside the coach I might be missing ?
lowejug is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-31-2016, 07:52 AM   #2
Senior Member
 
DebbieMH's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: LA - Lower Alabama
Posts: 3,583
Call customer service. They can walk you through getting it set up.
__________________
Lynn & (Dan in spirit, hopefully keeping me out of the ditches and guard rails )
Fur kids Carl & Alvin
2015 Entegra Anthem 44B with HWH Active Air
2019 Ram 1500
DebbieMH is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 08:06 AM   #3
Senior Member
 
brobox's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 23,668
Are you connecting to a Traveler or the stock dome? Has it ever worked before?
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 08:22 AM   #4
Senior Member
 
Dieselgem's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: PA & FL
Posts: 1,016
Quote:
Originally Posted by lowejug View Post
wanted to ask the forum if there is something in the 2014 anthem that needs to specially be done for dish network to work in the coach?
the system does come up on my tvs and shows searching for signal and never finds it. I called dish and had them re - boot my receiver and still nothing?
anything I might not be doing inside the coach I might be missing ?

When I got a new receiver, I called Wineguard and had them walk me through the switch software upgrade. It took about 15 minutes. Also if you have not used dish before on the coach, you need to switch the dip switches on the roof from direct tv to dish settings.
__________________
2015 Cornerstone (Classic) 45B Topaz
2017 JKU Rubicon
Dieselgem is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 11:07 AM   #5
Senior Member
 
lowejug's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: st george
Posts: 1,363
Quote:
Originally Posted by brobox View Post
Are you connecting to a Traveler or the stock dome? Has it ever worked before?

I am using the stock dome
lowejug is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 11:16 AM   #6
Senior Member
 
brobox's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 23,668
Quote:
Originally Posted by lowejug View Post
I am using the stock dome
Are the dip switches on the dome set for Direct TV Or Dish? Was this used by a previous owner? He may have the dome set for Direct.
__________________
Chuck in SW FL
Digital 2021 Cornerstone "B"
A "Digital" 2019 Cornerstone "B" Traded
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
brobox is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 01:31 PM   #7
Senior Member
 
lowejug's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: st george
Posts: 1,363
Quote:
Originally Posted by brobox View Post
Are the dip switches on the dome set for Direct TV Or Dish? Was this used by a previous owner? He may have the dome set for Direct.

That I don't know . That very well could be my problem. Where exactly is this switch that goes back and forth to direct or dish to check this possible issue?
lowejug is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 02:30 PM   #8
Senior Member
 
CoreyinWP's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Dec 2012
Location: West Palm Beach, Fl
Posts: 1,463
http://www.winegard.com/help/images/...Rev7_08-10.pdf
__________________
Corey and Tammi
2017 Ventana 4369
2015 Buick Enclave
1360W Solar, BattleBorn LiPo 800ah
CoreyinWP is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 04:10 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 180
You have to turn the satellite switch on above the entry door. On my 2013 anthem it's a green switch. But like the others said the dip switches inside the dome need to be set for dish also. The settings for DTV and for Dish should be in your manual. When your searching for signal with the dome you'll definately hear it inside the coach
Good luck
roadrunning is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2016, 05:37 PM   #10
Senior Member
 
lowejug's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: st george
Posts: 1,363
Ok. Will ck my dip switch to ensure I am on the dish not direct. Gotta feeling that's it. Thank you all for the info!
lowejug is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2016, 06:54 AM   #11
Senior Member
 
hogdriver's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: Jan 2012
Location: Gulf Breeze, FL
Posts: 3,105
Lowejug

I can't tell from your posting if your system previously worked and then one day did not, or if you are changing vendors (from DirecTV to Dish), or if you just bought a unit and are setting up your Satellite the first time.

Assuming you are setting up your system for the first time using the stock in motion antenna.

1. As Corey indicated you must go on the roof and remove the dome and set the dip switches in the dome to configure for Dish. Replace dome.

2. You must run the menu and change the setup on the Winegard antenna box in your entertainment center to use a Dish receiver.

3. Connect a Dish receiver unit. Mine is the VP211k. It really helps if this box has previously been on line before at a fixed antenna location or tripod and is fully updated and authorized. It will work from zero connected to your dome, but it will take longer. Probably 45 mins.

4. Turn the green satellite switch on above the entry door. The control box should eventually show the satellite is locked onto a satellite.
__________________
Dave & Debbie
2014 Anthem 44B
2018 Ford F-150 Diesel
2016 Ford Edge toad
hogdriver is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2016, 07:33 PM   #12
Senior Member
 
Dieselgem's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: PA & FL
Posts: 1,016
Quote:
Originally Posted by lowejug View Post
Ok. Will ck my dip switch to ensure I am on the dish not direct. Gotta feeling that's it. Thank you all for the info!

You also need to make sure you have SW64 installed, as I previously stated. Regardless of the settings if you are not seeing it you must install it.
__________________
2015 Cornerstone (Classic) 45B Topaz
2017 JKU Rubicon
Dieselgem is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 10:53 AM   #13
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 16
I have a King Dome in motion that was purchased right around 2011. Sometime in January 2014 or 2015 dish send out updates to all the boxes now my King Dome does not work. I contacted King Dome about the problem they said in order for me to get it working I would have to spend $600 to $800 of upgrades.


2011 Fleetwood terra 35
SquidMike is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 11:06 AM   #14
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 33
Dish

Quote:
Originally Posted by lowejug View Post
wanted to ask the forum if there is something in the 2014 anthem that needs to specially be done for dish network to work in the coach?
the system does come up on my tvs and shows searching for signal and never finds it. I called dish and had them re - boot my receiver and still nothing?
anything I might not be doing inside the coach I might be missing ?
Did you try moving the dish? There can be no obstructions like trees or limbs. It has to be in the open view of the sky.
Kev8 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
satellite



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anthem Water Leaks - Anthem Owners Only Please CoreyinWP Entegra Owner's Forum 54 01-21-2016 10:17 PM
Dome in-motion satellite vs Winegard auto seek satellite dish Rogerm60 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 20 02-21-2015 09:21 PM
2012 Anthem vs. 2013 Anthem?? Whizzer60 Entegra Owner's Forum 5 10-31-2013 05:10 AM
To Satellite or Not to Satellite... Kdsgone2dogs Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 15 07-31-2013 09:48 AM
Anthem Question wnytaxman Entegra Owner's Forum 6 05-16-2012 10:46 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.