Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Sprinter Chassis Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-20-2020, 04:16 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
Question Installed new battery now media center will not power on

I installed a new chassis battery in my 2018 Sprinter 3500 with a Leisure Travel Van coach. The media center (radio and navigation) is not powering up, everything else on the dashboard is working fine. I'd appreciate if someone could tell me what I did wrong and how do I fix.
bfranklin is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-20-2020, 06:28 PM   #2
Senior Member
 
AudiDudi's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Western Montana
Posts: 827
Quote:
Originally Posted by bfranklin View Post
I installed a new chassis battery in my 2018 Sprinter 3500 with a Leisure Travel Van coach. The media center (radio and navigation) is not powering up, everything else on the dashboard is working fine. I'd appreciate if someone could tell me what I did wrong and how do I fix.

I'd look for a blown fuse to the Media Center.
__________________
Mike & JoAnne
Montana Summer / Arizona Winter
'16 Prism 24G / '02 HitchHiker 38 LKTG
AudiDudi is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 05:34 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
Thanks, I checked, all fuses that documented are good unless there are fuses not documented and I don't about them.
bfranklin is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 05:55 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 29,016
If you didn't cross up the cables and get sparks, you shouldnt have blown any fuses.

Go back to where you worked and look for a small broken, loose or left off wire.
twinboat is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2020, 10:04 AM   #5
Senior Member
 
SSTraveler's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: SC
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by bfranklin View Post
I installed a new chassis battery in my 2018 Sprinter 3500 with a Leisure Travel Van coach. The media center (radio and navigation) is not powering up, everything else on the dashboard is working fine. I'd appreciate if someone could tell me what I did wrong and how do I fix.
You must have some how blown a fuse. Here a link to the 2019 fuse supplement, https://sprinter-source.com/forum/sh...ad.php?t=79604, and attached is the 2015 fuse supplement. There are several fuses that supply the radio/navigation.
SSTraveler is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2020, 10:13 AM   #6
Senior Member
 
trampsrv's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: sault ste marie,Ontario,Canada
Posts: 363
Quote:
Originally Posted by twinboat View Post
If you didn't cross up the cables and get sparks, you shouldnt have blown any fuses.

Go back to where you worked and look for a small broken, loose or left off wire.
x2...
__________________
1997 four winds windsport 38,000 miles
polaris sportsman 700,polaris sportsman 500. honda goldwing 1500
Rob,Faye and peanut(long haired chiwawa)
trampsrv is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, install, led, power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio/Media Center Questions Scouty iRV2.com General Discussion 1 03-28-2018 04:12 PM
2009 Tour 40TD Media Center Help Needed Rockhouse Winnebago Industries Owner's Forum 2 03-23-2011 09:02 PM
Media Center Panel Basement Storage Repair SaSuVa MH-General Discussions & Problems 1 02-14-2011 04:32 PM
Windows Media Center Extender and recorded TV DonnaB Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 1 11-27-2008 11:25 AM
media rv center brunter Winnebago Industries Owner's Forum 3 09-16-2007 04:39 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 11:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.