RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Thor Industries Owner's Forum > Palazzo Motorhomes
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-18-2014, 09:18 PM   #29
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by Batten54 View Post
When we could not find the woofer in a normal area we were told there wasn't one. A trip or two later my wife was looking in some areas we hadn't used yet and found the woofer! Under the booth seat! It wasn't hooked up, so I told them next trip in the shop and they found the wires and got it working. Big improvement.

First... I installed a ground loop isolator and it eliminated the buzz from the speaker bar.

Second...after reading the posts, I looked under my settee seat and there was a woofer!!! Unfortunately, I can't get much sound out of it. There is only one RCA connector input. There is a red and white connector there but only the red one is plugged in. What rca connectors do you have on the back of the speaker bar and which hole are they plugged into?
__________________
Ron & Susan
2014 Palazzo 36.1
2013 Subaru Outback
TK IV is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-19-2014, 05:54 AM   #30
Senior Member
 
Indy1951's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indianapolis,Indiana
Posts: 248
Quote:
Originally Posted by TK IV View Post
First... I installed a ground loop isolator and it eliminated the buzz from the speaker bar.

Second...after reading the posts, I looked under my settee seat and there was a woofer!!! Unfortunately, I can't get much sound out of it. There is only one RCA connector input. There is a red and white connector there but only the red one is plugged in. What rca connectors do you have on the back of the speaker bar and which hole are they plugged into?
Vizio's website has manuals you can download that shows the hookup's.
__________________
John & Berenda
2014 Palazzo 33.2
KarKaddy SS / Chevy Cruze
Indy1951 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 07:37 AM   #31
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by Indy1951 View Post
Vizio's website has manuals you can download that shows the hookup's.


Thank You.
__________________
Ron & Susan
2014 Palazzo 36.1
2013 Subaru Outback
TK IV is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 09:26 AM   #32
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
When I try to use the sound bar and the TV speakers at the same time, the sound is awful!!! Seems there is a slight time delay between the two, and creates a lousy reverb effect. When I use the sound bar I turn the TV speakers off. I then get good quality sound from the sound bar, I turn the volume on the sound bar to full, and then adjust volume with the TV remote - works well.

Now, to find the woofer! Love this forum!
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 04:15 PM   #33
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post
When I try to use the sound bar and the TV speakers at the same time, the sound is awful!!! Seems there is a slight time delay between the two, and creates a lousy reverb effect. When I use the sound bar I turn the TV speakers off. I then get good quality sound from the sound bar, I turn the volume on the sound bar to full, and then adjust volume with the TV remote - works well.

Now, to find the woofer! Love this forum!

Your solution is correct. When I did that I also had a bad hum. I disconnected the RCA connectors from the TV and installed the ground loop isolator with RCA connectors to the TV and to the Input 2 RCA input on the sound bar. I get great sound from the sound bar. Input 1 is the single pin connector that is connected to the original RCA connectors that I disconnected. The ground loop isolator is from Radio Shack and has sufficient length to reach from my TV to the sound bar.(on a 36.1)

After Indy1951 pointed me to the Visio site, I understood the wiring much better. There is one RCA connector that attaches the sound bar to the woofer. I still am trying to figure why my woofer does not get full sound but it may be due to a defective RCA connector.
__________________
Ron & Susan
2014 Palazzo 36.1
2013 Subaru Outback
TK IV is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2014, 09:27 AM   #34
Senior Member
 
Batten54's Avatar
 
Texas Boomers Club
Join Date: Aug 2013
Location: Lamar, Missouri
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by TK IV View Post
First... I installed a ground loop isolator and it eliminated the buzz from the speaker bar.

Second...after reading the posts, I looked under my settee seat and there was a woofer!!! Unfortunately, I can't get much sound out of it. There is only one RCA connector input. There is a red and white connector there but only the red one is plugged in. What rca connectors do you have on the back of the speaker bar and which hole are they plugged into?
Don't know...I would look if I could...but...it's at the shop...again!
__________________
Gary & Misty
2014 F250 Diesel, PullRite SuperGlide, AirLift 5000s
2017 Keystone Sprinter 298FWRLS
Batten54 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2014, 02:17 PM   #35
Senior Member
 
Indy1951's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Indianapolis,Indiana
Posts: 248
Quote:
Originally Posted by TK IV View Post
Your solution is correct. When I did that I also had a bad hum. I disconnected the RCA connectors from the TV and installed the ground loop isolator with RCA connectors to the TV and to the Input 2 RCA input on the sound bar. I get great sound from the sound bar. Input 1 is the single pin connector that is connected to the original RCA connectors that I disconnected. The ground loop isolator is from Radio Shack and has sufficient length to reach from my TV to the sound bar.(on a 36.1)

After Indy1951 pointed me to the Visio site, I understood the wiring much better. There is one RCA connector that attaches the sound bar to the woofer. I still am trying to figure why my woofer does not get full sound but it may be due to a defective RCA connector.
TK,Thanks for posting your mod to the sound bar. I followed your instructions today and switched mine over like your's. I can tell a difference but not as much as I was hoping for. Maybe I am expecting too much but I thought I should be able to get more volume than I do. One of these day's I might get energetic and cut a hole in the base of the dinette seat and cover it with a speaker grill so the sub woofer won't sound so muffled.
__________________
John & Berenda
2014 Palazzo 33.2
KarKaddy SS / Chevy Cruze
Indy1951 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 01:17 PM   #36
Senior Member
 
Thor Owners Club
Join Date: Jul 2013
Location: Maryland
Posts: 441
Quote:
Originally Posted by Batten54 View Post
When we could not find the woofer in a normal area we were told there wasn't one. A trip or two later my wife was looking in some areas we hadn't used yet and found the woofer! Under the booth seat! It wasn't hooked up, so I told them next trip in the shop and they found the wires and got it working. Big improvement.
Viola! Thanks to your post I was able to find our subwoofer, too! I took some photos as best I could in the dark. I noticed that ours was plugged in and turned on. I figure there must be something else wrong since the sound bar is pretty useless. I will have Thor check that out when I visit in March.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Sub2.jpg
Views:	59
Size:	187.2 KB
ID:	54422   Click image for larger version

Name:	Sub1.JPG
Views:	61
Size:	364.3 KB
ID:	54423  

Gingerela is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 01:24 PM   #37
Senior Member
 
Palazzoblues's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Raleigh, NC
Posts: 411
Quote:
Originally Posted by Gingerela View Post
Viola! Thanks to your post I was able to find our subwoofer, too! I took some photos as best I could in the dark. I noticed that ours was plugged in and turned on. I figure there must be something else wrong since the sound bar is pretty useless. I will have Thor check that out when I visit in March.
It's that noise choke between the TV and sound bar. It virtually eliminates all the noise. (As Well as the low frequencies going to the sub woofer.) Look through the posts again. I think someone figured out instead of a noise suppressor, they used a ground loop eliminator instead.
Palazzoblues is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 08:20 AM   #38
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
It's my impression that subwoofers are meant to be fed from an amplifier. I doubt the Jensen TV has strong enough output to drive a subwoofer with much force, and I don't know about the Visio sound bar. I found the subwoofer under dinette seat also, and it was plugged in and turned on. With the seat cover off, I could detect the effects when I switched it on/off, but not a lot. I then went back to the audio on the TV and readjusted base to a higher level, and that did seem to have some of the desired effect. Solution is probably going to be an amp, but I doubt I'll go to that much trouble. I don't listen to my music on the TV, anyway!
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 08:39 AM   #39
Senior Member
 
Palazzoblues's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Raleigh, NC
Posts: 411
That sub has a built in amplifier.
__________________
Palazzoblues
2014 Thor Palazzo 35.1 Black Canyon
2014 Jeep Wrangler Sport S 2 door Toad
Road Master base plates
Palazzoblues is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 07:51 PM   #40
Senior Member
 
wstrace3's Avatar
 
Thor Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2013
Location: Youngsville, LA
Posts: 572
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post
It's my impression that subwoofers are meant to be fed from an amplifier. I doubt the Jensen TV has strong enough output to drive a subwoofer with much force, and I don't know about the Visio sound bar. I found the subwoofer under dinette seat also, and it was plugged in and turned on. With the seat cover off, I could detect the effects when I switched it on/off, but not a lot. I then went back to the audio on the TV and readjusted base to a higher level, and that did seem to have some of the desired effect. Solution is probably going to be an amp, but I doubt I'll go to that much trouble. I don't listen to my music on the TV, anyway!
Guess 33.3's dont have a sub. Or at least mine doesnt or could be a 2014 thing.
__________________
Billy and Danielle
2013 Thor Palazzo 33.3
2015 Jeep Grand Cherokee Limited 4x4
wstrace3 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 12:01 PM   #41
Senior Member
 
tcopeland's Avatar
 
Thor Owners Club
Freightliner Owners Club
Carolina Campers
Join Date: Feb 2011
Location: Jacksonville, NC
Posts: 1,322
Quote:
Originally Posted by wstrace3 View Post
Guess 33.3's dont have a sub. Or at least mine doesnt or could be a 2014 thing.
33.1 doesn't have one either or I can't find it.
__________________
Tom MGYSGT USMC (Ret)
2016 THOR Tuscany XTE 36MQ
2011 Jeep Wrangler Unlimited
tcopeland is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 12:12 PM   #42
Senior Member
 
Berlin Kid's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by tcopeland View Post
33.1 doesn't have one either or I can't find it.
I have a 2014 33.1, the sub is under the front seat of the U shaped dinette.
__________________
Jim & Sandy, Columbus, OH
2018 Thor Aria 3601
FMCA-F434648, TDC, FCOC
Berlin Kid is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 11:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.