RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Thor Industries Owner's Forum > Palazzo Motorhomes
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-25-2013, 06:19 PM   #2605
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
Quote:
Originally Posted by Berlin Kid View Post
If you hold the button in the OFF position, that will prime it. That being said, it is probably the preheat that is your problem. Hold for 30-35 seconds.
Thanks! I've tried that, holding it in preheat/prime for over a minute. But all I get is a rapid clicking, similar to a car when battery is too weak to turn the engine over. I know it's gonna turn out to be pilot error.
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline  
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-25-2013, 08:48 PM   #2606
Senior Member
 
Butte64's Avatar
 
Entegra Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Jul 2012
Location: Mount Olive Shores North, FL
Posts: 2,117
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post

Thanks! I've tried that, holding it in preheat/prime for over a minute. But all I get is a rapid clicking, similar to a car when battery is too weak to turn the engine over. I know it's gonna turn out to be pilot error.
Have you tried starting it directly from the switch on the generator?
The clicking noise is normal.
We are assuming your house batteries are well charged.
__________________
Jerry
2018 Entegra Aspire 42DEQ Sweet Victory
2017 Grand Cherokee
Butte64 is offline  
Old 12-26-2013, 06:19 AM   #2607
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
Quote:
Originally Posted by Butte64 View Post
Have you tried starting it directly from the switch on the generator?
The clicking noise is normal.
We are assuming your house batteries are well charged.
Tried from the switch - same result. Batteries fully charged (plugged in, too).
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline  
Old 12-26-2013, 08:12 AM   #2608
Senior Member
 
Butte64's Avatar
 
Entegra Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Jul 2012
Location: Mount Olive Shores North, FL
Posts: 2,117
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post

Tried from the switch - same result. Batteries fully charged (plugged in, too).
Did the generator run OK during PDI?
Only other thing I can think of short of returning to dealer or Cummins is that there is not enough fuel in the tank or the tank sensor is reading incorrectly. If you are low on fuel the generator will not run.
__________________
Jerry
2018 Entegra Aspire 42DEQ Sweet Victory
2017 Grand Cherokee
Butte64 is offline  
Old 12-26-2013, 08:55 AM   #2609
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
Quote:
Originally Posted by Butte64 View Post
Did the generator run OK during PDI?
Only other thing I can think of short of returning to dealer or Cummins is that there is not enough fuel in the tank or the tank sensor is reading incorrectly. If you are low on fuel the generator will not run.
Thanks. It ran well during PDI. Then we "hit the road" and it wouldn't start next time we tried it! Wondering if I changed something on inverter control that affected it? (I'm still trying to figure that thing out!) Left dealer with full tank of fuel & gauge now shows 2/3+ so unless the pickup for the gen is mispositioned there must be something else!
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline  
Old 12-26-2013, 08:58 AM   #2610
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
I think if it was a fuel issue, it would still crank, but just not fire! Just a guess, though!
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline  
Old 12-26-2013, 09:16 AM   #2611
Senior Member
 
Berlin Kid's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post
I think if it was a fuel issue, it would still crank, but just not fire! Just a guess, though!
Go to the "Troubleshooting" section (page 25) of your "Operator Manual" to learn how to read the fault codes. The instructions are too lengthy to quote here. The codes are multi level so pay close attention to the instructions. It may take more than one try. My Genset worked fine for 50 hours and then one morning it acted as you are describing. Turned out that the fuel pump failed which is a common occurrence based on other threads.
__________________
Jim & Sandy, Columbus, OH
2018 Thor Aria 3601
FMCA-F434648, TDC, FCOC
Berlin Kid is offline  
Old 12-26-2013, 09:39 AM   #2612
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Louisville, Ky
Posts: 54
generator

mine is doing the same thing error code 17 about 12 hours on it, when they replaced your fuel pump, how long did it take, did they drop generator out of coach to replace fuel pump?
et_ky is offline  
Old 12-26-2013, 09:51 AM   #2613
Senior Member
 
mikebrls's Avatar
 
Evergreen Owners Club
Join Date: Nov 2012
Location: W palm beach ,Fl
Posts: 642
Quote:
Originally Posted by et_ky View Post
mine is doing the same thing error code 17 about 12 hours on it, when they replaced your fuel pump, how long did it take, did they drop generator out of coach to replace fuel pump?
fuel pump is on bottom of gen , easy to get to , same place as when you change oil filter
__________________
Mike , Fre & daughter Kimberly , 2 dog's name Marly & Zorra , 2014 Palazzo 33.3 , Jetta TDI & Acme tow dolly ,Goodsams, Koa , Still learning
mikebrls is offline  
Old 12-26-2013, 09:57 AM   #2614
Senior Member
 
gmadams's Avatar
 
Thor Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2011
Location: Jamestown, NC
Posts: 1,579
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post
Tried from the switch - same result. Batteries fully charged (plugged in, too).
Just to make sure. Are you holding the button down until the green light comes on and then pushing the button up?
__________________
Gary and Kay & Chipper
2018 Thor Tuscany 38SQ
2019 Ford Ranger XLT Super Crew
gmadams is offline  
Old 12-26-2013, 11:47 AM   #2615
Senior Member
 
Berlin Kid's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by et_ky View Post
mine is doing the same thing error code 17 about 12 hours on it, when they replaced your fuel pump, how long did it take, did they drop generator out of coach to replace fuel pump?
Left it overnight for evening shift to fix.
__________________
Jim & Sandy, Columbus, OH
2018 Thor Aria 3601
FMCA-F434648, TDC, FCOC
Berlin Kid is offline  
Old 12-27-2013, 12:43 PM   #2616
Senior Member
 
taylorgso's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Greensboro, NC
Posts: 244
Quote:
Originally Posted by gmadams View Post
Just to make sure. Are you holding the button down until the green light comes on and then pushing the button up?
Yep, folks. It was pilot error, after all. Took it by the Camping World in Spartanburg, technician came out and simply pushed in the top part of the rocker switch, held it down for maybe 20-25 seconds, and it cranked right up.

Strange... he didn't even push the bottom part of the rocker to prime or heat glow plugs. He said the clicking I heard was the fuel pump.

So now I know... the manual isn't always the best source. Thanks to all for your input. You can now refer to me as IDIOT ED! (For the time being, anyway)
__________________
Ed [N4RWU] Taylor (Becky), Mistie (4 legger)
2014 Thor Tuscany XTE 40GQ
Former Thor Palazzo 33.2
taylorgso is offline  
Old 12-27-2013, 12:55 PM   #2617
Senior Member
 
Berlin Kid's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Sep 2012
Location: Columbus, OH
Posts: 573
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post
Yep, folks. It was pilot error, after all. Took it by the Camping World in Spartanburg, technician came out and simply pushed in the top part of the rocker switch, held it down for maybe 20-25 seconds, and it cranked right up. Strange... he didn't even push the bottom part of the rocker to prime or heat glow plugs. He said the clicking I heard was the fuel pump. So now I know... the manual isn't always the best source. Thanks to all for your input. You can now refer to me as IDIOT ED! (For the time being, anyway)
Glad it worked out. We all learn from this.
__________________
Jim & Sandy, Columbus, OH
2018 Thor Aria 3601
FMCA-F434648, TDC, FCOC
Berlin Kid is offline  
Old 12-27-2013, 01:05 PM   #2618
Senior Member
 
mikebrls's Avatar
 
Evergreen Owners Club
Join Date: Nov 2012
Location: W palm beach ,Fl
Posts: 642
Quote:
Originally Posted by taylorgso View Post
Yep, folks. It was pilot error, after all. Took it by the Camping World in Spartanburg, technician came out and simply pushed in the top part of the rocker switch, held it down for maybe 20-25 seconds, and it cranked right up.

Strange... he didn't even push the bottom part of the rocker to prime or heat glow plugs. He said the clicking I heard was the fuel pump.

So now I know... the manual isn't always the best source. Thanks to all for your input. You can now refer to me as IDIOT ED! (For the time being, anyway)

That is the great thing about the Palazzo family no one think's anyone is less of a person by asking question's , It's always better to ask , at least that's what I do " alot"

mike
__________________
Mike , Fre & daughter Kimberly , 2 dog's name Marly & Zorra , 2014 Palazzo 33.3 , Jetta TDI & Acme tow dolly ,Goodsams, Koa , Still learning
mikebrls is offline  
Closed Thread



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.