RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc.
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-14-2020, 08:10 AM   #1
JC2
Senior Member
 
JC2's Avatar
 
Newmar Owners Club
Texas Boomers Club
Join Date: Dec 2003
Location: Mo/Texas
Posts: 3,496
DirecTV Satellite box fails to turn on

Approx (2-3) days ago, I pressed the power button on the Wingard Traveler power box and it failed to power on and go to search mode. Have checked what few cable connections on the back and they seem secure. There also is a (3) amp flat fuse that plugs into the the back of the unit but haven't checked it yet. The way everything is stuffed in the overhead cabinets with the heat and bouncing when going down the road makes me wonder how it even lasts. Any thought s before I try a call with Winegard CS?
__________________
2010 Newmar Dutch Aire DP 4304-Cummins ISL 425hp-Spartan MM Chassis-2013 Chev Equinox AWD-Ready Brute Elite Towing System-FMCA 402879-SKP 120487
JC2 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-14-2020, 08:15 AM   #2
Senior Member
 
docj's Avatar


 
Join Date: May 2011
Posts: 7,078
With our Trav'ler the problem was usually as simple as the power cord becoming disconnected from the cord that is directly fastened to the control box.
__________________
Joel (AKA docj)--
RV Technology Specialist
Campground Reviews administrator
2000 40' Beaver Patriot Thunder Princeton CAT C-12
docj is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2020, 08:20 AM   #3
JC2
Senior Member
 
JC2's Avatar
 
Newmar Owners Club
Texas Boomers Club
Join Date: Dec 2003
Location: Mo/Texas
Posts: 3,496
Quote:
Originally Posted by docj View Post
With our Trav'ler the problem was usually as simple as the power cord becoming disconnected from the cord that is directly fastened to the control box.
Thanks Joel
I've check the "multitude" of cord connections in the mess of things but will try look again. Like I mentioned in my original post, it's surprising thing works as well/long as they do in the above storage cabinets.
__________________
2010 Newmar Dutch Aire DP 4304-Cummins ISL 425hp-Spartan MM Chassis-2013 Chev Equinox AWD-Ready Brute Elite Towing System-FMCA 402879-SKP 120487
JC2 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2020, 09:35 AM   #4
Senior Member
 
docj's Avatar


 
Join Date: May 2011
Posts: 7,078
Quote:
Originally Posted by JC2 View Post
Thanks Joel
I've check the "multitude" of cord connections in the mess of things but will try look again. Like I mentioned in my original post, it's surprising thing works as well/long as they do in the above storage cabinets.
As I recall, the fixed cord coming out of the control box is ~2 feet long. Therefore, the connection with the incoming AC power cord is quite some distance from the box itself. The first time it happened to me it took me quite some time to figure it out because I simply didn't realize there was a plug and socket in the line.
__________________
Joel (AKA docj)--
RV Technology Specialist
Campground Reviews administrator
2000 40' Beaver Patriot Thunder Princeton CAT C-12
docj is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2020, 11:52 AM   #5
Senior Member
 
UFO Pilot's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2007
Location: Sonoma County, CA
Posts: 5,758
When my Travler was brand new, the power cord failed and Winegard replaced it. Since then, the cord has come unplugged from the "brick" 2 or 3 times. I guess it is due to vibration?
__________________
Wayne & Roberta and Maggie the Miracle Dog 08 Winnebago Destination 39W Gas UFO Workhorse Chassis...... In life, itís important to know when to stop arguing with people and simply let them be wrong.
UFO Pilot is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2020, 01:16 PM   #6
JC2
Senior Member
 
JC2's Avatar
 
Newmar Owners Club
Texas Boomers Club
Join Date: Dec 2003
Location: Mo/Texas
Posts: 3,496
Ah, sweet success. As stated in my original, I had checked several of the cord connections in the maze within the cabinets. Several members that responded indicated that was the issue they had found in the past soooo I looked again. Bingo, found a "loose" cord connection on a satellite connected device and pushed it in. Thanks guys. That's why this site is/has been outstanding in the 17 yrs that I've been a member. ��
__________________
2010 Newmar Dutch Aire DP 4304-Cummins ISL 425hp-Spartan MM Chassis-2013 Chev Equinox AWD-Ready Brute Elite Towing System-FMCA 402879-SKP 120487
JC2 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2020, 05:56 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 3,285
check the fuse
__________________
Rich, Ham Radio, Sport Pilot
Retired 9-1-1
2016 Itasca Suncruiser 38Q/2010 Jeep Liberty
rk911 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2020, 09:00 PM   #8
JC2
Senior Member
 
JC2's Avatar
 
Newmar Owners Club
Texas Boomers Club
Join Date: Dec 2003
Location: Mo/Texas
Posts: 3,496
I did check the (3)amp fuse on the back of the Sat box and found it to be good. The next step of rechecking power cord connectivity was done next(I believe for the third or fourth time) and that's when the problem was found. Good suggestion though; thanks.



Quote:
Originally Posted by rk911 View Post
check the fuse
JC2 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
directv, satellite



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best deal on Directv?I have used Directv in my coach for years with no major problems GARYMC74 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 5 04-04-2011 06:31 AM
Speedometer Still Fails chasfm11 MH-General Discussions & Problems 25 05-09-2008 11:48 AM
Drive Shaft - what happens if it fails? HeresLucy Freightliner Motorhome Chassis Forum 2 09-20-2006 05:09 AM
Dometic fails above 50mph logman RV Systems & Appliances 5 08-01-2006 07:10 AM
AC circuit fails to refridgerator when A/C is on. RTZ6885 Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-29-2005 04:26 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.