Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc.
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-28-2021, 06:45 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Summerfield, Florida
Posts: 3
Wineguard for TV not working

When I turn on Wineguard for air TV it show I have 10 channels. When I run TV scan for air tv, nothing shows up on tv. Says no channels available. What am I doing wrong? This is on a Newmar 2702.
Jon14 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-28-2021, 07:21 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 423
It is probably an amplified antenna. There should be a switch somewhere to provide it with the 12v it needs.
bentjm is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2021, 08:02 AM   #3
Senior Member
 
TB673's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Sun City, Az. via CLE
Posts: 372
If your antenna set-up has the BOMB Box (box with many buttons), make sure that the box is set on ANT and not set on Cable, Satellite, AUX, or VCR.
Also, make sure that the input ON the TV is set for ANT and not Cable.



Tim
__________________
2015 Silverado CC DRW Duramax
2006 Hitchhiker Champagne
TB673 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2021, 10:43 AM   #4
Moderator Emeritus
 
TXiceman's Avatar


 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2000
Location: Full Time, TX Home Base
Posts: 20,814
Blog Entries: 21
Also, make sure your TV is set for antenna or Off-air signal. Also on the TV source, make sure it is set for TV and not HDMI, AV or Component.

Ken
__________________
Amateur Radio Operator (KE5DFR)|Full-Time! - 2012 6.7L Ford Crew Cab Dually -2013 HitchHiker Champagne 38RLRSB - Travel with one Standard Schnauzer and one small Timneh African Gray Parrot
TXiceman is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2021, 12:23 PM   #5
Senior Member
 
litzdog911's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: Mill Creek, WA
Posts: 506
Where exactly are you seeing that you have 10 channels?
__________________
2020 Black Stone 280KVS Titanium
2020 RAM 2500 Diesel 4x4
litzdog911 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2021, 05:13 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Summerfield, Florida
Posts: 3
It says that on the Wineguard monitor on the wall.
Jon14 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2021, 12:44 PM   #7
Senior Member
 
litzdog911's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: Mill Creek, WA
Posts: 506
Quote:
Originally Posted by Jon14 View Post
It says that on the Wineguard monitor on the wall.
Interesting. I didn't know they could show that. Can you post a photo of your Winegard setup?
__________________
2020 Black Stone 280KVS Titanium
2020 RAM 2500 Diesel 4x4
litzdog911 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2021, 01:07 PM   #8
Senior Member
 
Old-Biscuit's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 19,595
Winegard SensorPro


Shows signal strength and channel that has strongest signal-----not number of channels

Select Button allows choice of modes (Scan, Seek, Channel, Gain, Volume)

Installation/Operating Manual
https://www.solidsignal.com/Manuals/...n%20manaul.pdf

TV Input has to be on AIR/Antenna, Antenna Booster ON and TV Auto Scan conducted (have to rescan anytime RV is relocated)
__________________
Is it time for YOUR Medication or Mine?
Dodge 3500 w/Tractor Motor & NUWA 5vr
US NAVY---USS Decatur DDG-31
Old-Biscuit is online now   Reply With Quote
Old 12-03-2021, 06:59 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Nov 2021
Location: Summerfield, Florida
Posts: 3
solved

Want to thank everyone for there help. not sure which idea worked by tried all. now working.
Jon14 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wineguard RM DM46 satellite canrunin Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 15 10-22-2008 11:53 AM
Wineguard Switchbox Malfuction GG1 Winnebago Industries Owner's Forum 15 09-17-2008 05:13 PM
Digital Broadcast TV in 2009 vs. stock Wineguard antennas Steve n Dar Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 4 10-30-2007 03:09 AM
Wineguard antenna Firedog73 RV Systems & Appliances 3 07-05-2007 03:08 PM
HWH Jacks working, not working and working again? Bob&Pat Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-08-2006 05:22 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 10:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.