RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-21-2021, 04:47 PM   #1
Junior Member
 
Vern2's Avatar
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 2
Aquahot doesn't auto run

Aquahot 311120 older 1997 model . Starts up and runs fine,then when temperature lo.it is reached it purges and shuts off. When temperature drops the unit never restarts on it's own. I shut the switch off and back on and it starts up. It should automatically restart. Is this the control box problem?
Vern2 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 02-22-2021, 12:03 AM   #2
Senior Member
 
153stars's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Location: Braidwood Il.
Posts: 2,335
Sounds like it may be stopping burner at high or high high "the 2nd or safety" limit instead of first thermal shut off for up to temp. Then it would probably need to reset/restart. I may have the wording for limits description wrong per AH manuals.
There's good troubleshoot flow chart for AH online.
__________________
95 Monaco Crown Royale
M11 400hp, 4060 trans.
Aquahot, Generac Guardian7.5k
153stars is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 06:12 PM   #3
Junior Member
 
Vern2's Avatar
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 2
The 2 DC control limit switchs have continuity, maybe they get stuck or dont function smoothly? I just hate buying these overpriced parts if unnecessary. Just bought new controller. Now today it is running automatically, hopefully it's better. Thanks for your Input.
Vern2 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2021, 08:45 PM   #4
Senior Member
 
153stars's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Location: Braidwood Il.
Posts: 2,335
Oh those button snap switches are generic . Someone posted a pic with #s exact switch was $17 shipped instead of $65. First may not open the other may come in too soon. If a new controller fixed it then ,I would feel pretty good, what part is controller ...control board.
I managed to find a Webasto flame sensor for about half normal AH price. Most of the AH parts pretty over priced.
__________________
95 Monaco Crown Royale
M11 400hp, 4060 trans.
Aquahot, Generac Guardian7.5k
153stars is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aquahot doesn't show any zones on the thermostat WHLover RV Systems & Appliances 2 11-26-2018 09:09 AM
Batteries are good, volt gauge doesn't move, engine doesn't start patrickjoly Class A Motorhome Discussions 9 10-18-2018 03:04 AM
Refer doesn't run on propane... Jim_HiTek Winnebago Industries Owner's Forum 4 03-10-2017 06:03 PM
Auto Park Light - Coach doesn't have auto park! bvaughn4 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 14 04-04-2015 10:29 PM
Electric cooling fan doesn't run with AC on willhud Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 13 07-11-2010 07:45 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.