Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-23-2021, 06:53 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 1
Blowing 15 amp DC Fuse

I have a hardwire 12-volt rear camera and a set of 12-volt ultrasonic mouse deterrent devices on one of the extra 12 volt fuses on the fuse panel. I have run a coax cable from the rear of the trailer to the kingpin and use a quick connect coax connecter to connect the video feed to the truck. These have been working fine for the past 6 months with no issues. Actually, the camera portion has been working this way for the past 3 years. I add the mouse deterrent devices 6 months ago. In the past two weeks, the 15 amp fuse is blowing after about 10 -15 minutes of turning on the rear camera and hooking it to the coax connecter which occurs on travel days. We leave the mouse devices on all the time. I have tried reading the amperage with my dc amp meter, but it only shows 1 amp. I could use some guidance on how to debut this one. My next step is to run new wiring from the main garage back to the top of the back tail lights where I installed the camera. The camera 12-volt wire is using 14 or 12 gauge spearker wire.
mscott4378 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-23-2021, 06:56 PM   #2
Senior Member
 
Damon Owners Club
Join Date: Apr 2020
Posts: 2,297
Blog Entries: 3
First, welcome to the forum.
Second, many experts testify that ultrasonic mouse deterrents don't work.
Third, try removing items from the circuit, one at a time until you find the one that is causing the short circuit, or the overload.
__________________
2006 Damon Daybreak 3276 35'with 5 Star Tuner. 3 200 Amp Lithium batteries and 2000 watt PSW inverter/charger. 2013 Elantra on a Master Tow dolly.
Retired AF
HarryStone is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2021, 07:45 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Lansing MI
Posts: 1,934
I think you've answered your own question, the fuse only blows when you turn on the camera. There is a short to ground somewhere in the camera power circuit. Since you installed the camera I would think you can get to the power wire for the camera. Inspect the camera power wire and see where the short is. Most likely it's where it goes through a hole in the frame or some partition and has worn through the insulation. Good luck.
__________________
An Old Fisherman
2017 Nexus Ghost 36DS, 2004 Ford F150 Long Bed
2007 Harley-Davidson Ultra Classic
arcaguy is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuse



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 amp fuse blowing Pave441 RV Systems & Appliances 2 06-19-2014 07:39 PM
We keep blowing a 15 amp fuse? 05monacoer MH-General Discussions & Problems 15 03-26-2011 03:09 PM
Left front HWH 325 series Jack keeps blowing the 15 amp fuse woodyk Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 6 01-04-2011 07:51 AM
03 Windsor slide 5 amp fuse blowing dobrien Monaco Owner's Forum 1 04-16-2009 11:35 AM
HWH Blowing 250 Amp Fuse in Rear of Apex Marca Alpine Coach Owner's Forum 11 02-10-2008 07:51 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.