Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-14-2021, 07:48 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2021
Posts: 27
Dometic CCC2 with older 620525?

I just bought a brand new Dometic Comfort Control Center 2 Thermostat. I keep getting an E1 code and have tried all of the trouble shooting I can find online.

Iím wondering if I have an issue with my comm cables, boards, or if it is just not going to work since my units are 620525 and not listed as an option for the CCC2. They are the original units on our 2004 Four Winds Windsport 36A.

Iíd suspect a bad comm cable except our original thermostat works. Iím just trying to update and upgrade it.
Bono_B-1 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-14-2021, 08:00 PM   #2
Senior Member
 
BillJinOR's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,618
To my knowledge ( just replaced one of my ac units and dealt with converting it to work with my 5 buttons) the new ccc2 arenít compatible with that old of a ac. All the new ac are designed to work with the ccc2 and have to have a replacement board ( 150$) to be compatible with the older 5 button . I canít imagine the reverse isnít true.
__________________
2003 Beaver Marquis
2002 Ford Escape toad
2016 CargoMate Trailer
BillJinOR is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2021, 08:17 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2021
Posts: 27
I may try calling Dometic tomorrow. I seems insane to spend another $300 to be able to utilize a new $140 thermostat. If that’s the case I’ll probably just return it. If I was needing to replace the AC units and they new units could run off of the CCC2, then I’d gladly pay the $140.
Bono_B-1 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 05:45 AM   #4
Senior Member
 
BillJinOR's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,618
Dometic CCC2 with older 620525?

The conversion circuit board is for the new ac unit to old 5 button thermostat. I dont think they make one for your old ac to the new thermostat at any price. Return it and buy / use a 5 button , they are still available. That the cheapest way to go
Or there is a new company that makes a digital thermostat ( you can control it with your phone) $$ 250 bucks that might work .. they make them in many types with one for those older ac units I canít remember the name but itís the same company that makes a soft start unit for them.
__________________
2003 Beaver Marquis
2002 Ford Escape toad
2016 CargoMate Trailer
BillJinOR is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2021, 11:12 AM   #5
Senior Member
 
BillJinOR's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2012
Posts: 2,618
Micro air easyTouch thermostat
__________________
2003 Beaver Marquis
2002 Ford Escape toad
2016 CargoMate Trailer
BillJinOR is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2021, 03:00 PM   #6
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 47,830
You will need to replace the control boards in your rooftop A/C units to make them compatible with the CCC2 thermostat.
__________________
Joe & Annette
Sometimes I sits and thinks, sometimes I just sits.....
2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connecting older furnace to CCC2 Dometic TIA RV Systems & Appliances 3 09-02-2020 12:01 PM
Installing 12 button CCC2 on an older Dometic (Penguin) A/C BrokeDown Newmar Owner's Forum 11 11-15-2016 05:20 PM
Dometic CCC2 Thermostat "E1" Error Code Repeating cstar5634 Newmar Owner's Forum 2 01-29-2016 08:22 AM
Dometic CCC2 Thermostat furnace/HP are mixed up rosannemarie Newmar Owner's Forum 4 09-11-2013 10:59 AM
Dometic CCC2 thermostat jake100 Newmar Owner's Forum 5 07-27-2012 07:34 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.