Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-04-2010, 05:12 PM   #1
Member
 
momoflots21's Avatar
 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Jun 2010
Posts: 32
Unhappy front A/C quit running...

I have a 1995 southwind and I did a test run of my RV today, since we were planning a trip next weekend. Had the front A/C (not the dash A/C) just blowing regular air, since it is nice outside, then it got a little warm so I turned it from fan to cool and that was it. The thing quit; no cool air, no regular air, nothing.

I really need the A/C to work. If it isn't a quick fix then no trip. We cannot budget a mechanic to see the RV till spring.

My DH has checked all of the simple stuff and read the manuel...he has no clue other than the A/C just died.

Anyone have any suggestions?
momoflots21 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-05-2010, 04:02 AM   #2
Moderator Emeritus
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,060
It may have just went into a time delay (3 to 5 minutes). Check the circuit breaker(s). If running the generator be sure to check those as well as the in house electrical distribution panel. If these are good you may have a loose connection on any of the control circuits (T'stat and control board on air conditioner unit) or on the 120 vac electrical conductors. Can you give us the make and model number if this does not help. Thank you.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a/c and furnace quit critterslave MH-General Discussions & Problems 10 02-07-2009 12:32 AM
Dash A/C quit working cajunjohn Alpine Coach Owner's Forum 3 06-09-2008 05:18 AM
Front Pads 45% Rear 95% Treeman Ford Motorhome Chassis Forum 13 10-11-2007 05:51 AM
A/C Drain Cups Jeff_S Alpine Coach Owner's Forum 4 02-01-2007 11:32 AM
Running lite blows fuses jcrowder47 MH-General Discussions & Problems 2 09-19-2006 12:27 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.