RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-01-2014, 08:20 PM   #1
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: NE
Posts: 86
Level indicator board not working

Ran into some issues where the battery switch wasn't turning the batteries on but my level indicator board all worked until we started tearing things apart to fix the batteries. Ended up finding a ground wire not kosher so we fixed it and all power is working but now I'm not getting any lights on my indicator board on a few things.

My gen turns on, water pump, water heater, and aux battery switches all turn on and light up. When I check the reading the indicator lights up for aux batteries but no lights come on when I check the following levels, main battery, fresh water, black water, grey water, or LPG. All connections are good, fuses good and wiring all appears to be correct down in battery bay. Any clues what could be causing this? Is it possible for half the board to go bad or what? We checked all we could think of.

TIA
tacomaker is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-02-2014, 03:23 AM   #2
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,063
Information on what your coach is will be helpful. Also we the tank level monitor board another board added to the rest of the control center? Are there any manufacturer name and or numbers on the board? Is there power feeding the level monitor board? The more info including photos the better we can be of help.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2014, 12:02 PM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: NE
Posts: 86
It's a 2006 Class C 31 foot Fleetwood Tioga. Here is a picture of the board I'm talking about. All the things on the right power up, work and lights come on under each switch. When I hit the Aux Battery button it shows a full charge and all the lights on the left work. When I check the other 5 levels nothing lights up on any of them. At a minimum the 1 light under empty should at least come on but doesn't for any of the other 5 levels.

This is factory installed and worked a couple of weeks ago before we tore into everything trying to figure out why my house batteries weren't turning on with this switch. It ended up being a ground issue and as soon as we hooked up the ground wire that was previously not hooked to anything the batteries started working but then part of this board isn't working. That ground wire that wasn't hooked up hadn't been before since they put an inverter in and it worked fine. For some reason this spring things weren't working right so we hooked it up and everything started working except for now 1/2 of this board.

My guess is maybe a ground issue to this board or possibly the board is flaking out on me. Figured someone has run into something like this before or knows this board and can tell me if they've had issues like mine etc.

Hope I provided enough info

tacomaker is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2014, 03:36 AM   #4
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,063
You probably have a blown fuse in the Battery Control Center (a black box with fuses, circuit breakers and solenoids in it). Look under steps and in basement compartments. If you cannot find it, call Fleetwood customer service for help as to where it is. Even though you have power for part of the control panel, I believe there is is a separate circuit for the tank monitor section.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2014, 02:36 PM   #5
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: NE
Posts: 86
Is this the box you are talking about?



or there is another black box that has battery cables attached to it that I believe allows the power from the batteries to run the house. When I turn the battery switch on it makes a click and works so I'm thinking it's ok.
tacomaker is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2014, 04:16 AM   #6
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,063
The Bi-directional Isolator Relay Delay controls the charging from the alternator to the house batteries. If you hear a click and the lights inside come one when not plugged into shore power or the generator is running then the disconnect switch is working.
Are all those fuses good? If you cannot find all the fuses call Fleetwood to find out where they hid it. Otherwise you can pick up power from the good side of the control panel and supply the tank monitor section.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2014, 12:19 PM   #7
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: NE
Posts: 86
Thanks
tacomaker is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cat



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interior slideout lights not working driedl Newmar Owner's Forum 15 07-07-2019 04:01 AM
Wipers and kitchen sink not working awolsmith National RV Owner's Forum 16 04-24-2014 02:29 PM
Radio, Foglights, dome light not working JWLSC Fleetwood Owner's Forum 7 04-24-2014 10:23 AM
Odometer stopped working lathe11 Freightliner Motorhome Chassis Forum 8 04-17-2014 07:48 PM
Heat tape not working!! Cari Z Full-Timers 17 02-12-2014 06:56 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.