RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-21-2013, 05:22 AM   #1
Senior Member
 
tom41's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Jun 2006
Location: Tennessee
Posts: 266
onan emerald plus 4000

This onan had been starting and running. a couple weeks ago I tried starting, it turn over and would start up, then die (gas tank full, batteries new) after several try's it would not turn over, I could hear the solenoid working it seems, but not engaging the starter, kind of as if the motor was locked. When starting button is pressed, can hear a slight humming sound, any suggestions please? thanks
__________________
Tom and Nancy
1998 Four Winds class C, 31ft, V-10
2008 ford Taurus in tow
tom41 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-21-2013, 07:32 AM   #2
Senior Member
 
clyon51's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Arizona West RV Park, Yuma, Az
Posts: 4,230
Sounds like a bad frame ground for the generator. Find the ground cable attached to the generator frame. Take it apart, make sure there is a good tight connection. Next and most important part, go to the other end where it is attached to the RV frame. Take it apart and clean all rust and corrosion off the cable and frame. Get a small tube of dilectric grease to put on the connection. This should do it, if not, this is something you want to do every two years anyway. Lets us know how it goes.
__________________
John & Clare Lyon
2007 43.5' Monaco Dynasty Palace III (All Electric)
Towd: 2011 Chevy Equinox
clyon51 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2013, 08:12 AM   #3
Senior Member
 
tom41's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Jun 2006
Location: Tennessee
Posts: 266
Ciyon51, thanks for the advised. I will do that. I will let you know the outcome. thanks again and have a great day!
__________________
Tom and Nancy
1998 Four Winds class C, 31ft, V-10
2008 ford Taurus in tow
tom41 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2013, 10:43 AM   #4
Senior Member
 
tom41's Avatar
 
Thor Owners Club
Join Date: Jun 2006
Location: Tennessee
Posts: 266
Cleaned all connections, battery all the way to onan, positive and negative cables, even the bolts and screws, lol, still no good, I guess the starter may be the cause, not sure. But I believe I have done all I know to do since I'm no generator man. thanks for the help Clyon51, we tried, that's all I can ask.
__________________
Tom and Nancy
1998 Four Winds class C, 31ft, V-10
2008 ford Taurus in tow
tom41 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2013, 01:17 PM   #5
Senior Member
 
clyon51's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Arizona West RV Park, Yuma, Az
Posts: 4,230
Sorry that didn't work. It is the first thing to check for cranking problems and it doesn't cost a dime. It could certainly be the starter or the starter solenoid. The solenoid would be a cheap and easier fix.

You mentioned it would start and run, but then quit before this problem. This would indicate a possible bad fuel filter or fuel pump. I hope you don't have multiple problems happening at once. Good luck!
__________________
John & Clare Lyon
2007 43.5' Monaco Dynasty Palace III (All Electric)
Towd: 2011 Chevy Equinox
clyon51 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
onan



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ACE Generator Stops running - CODE 36 sanfordturbo Thor Industries Owner's Forum 945 10-09-2018 01:01 AM
Onan 5500 problems please help! 53block RV Systems & Appliances 10 07-17-2013 10:28 PM
ONAN 5HDKAJ 7.5kw Diesel generator coventryhale RV Systems & Appliances 12 06-28-2013 05:31 PM
Onan 8000 quiet diesel shutting down code 33 fix pub1898 RV Systems & Appliances 1 06-10-2013 02:27 PM
Onan Hybrid Quiet Diesel moonridge RV Systems & Appliances 4 06-02-2013 09:45 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.