RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > RV Systems & Appliances
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-26-2015, 08:33 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
Power system says "no service when connected to 115 AMP shore Power

Hi, all of sudden, my refer went down and lost all the food while parked in the yard with shore power from the house. I am on a 15 amp circuit, the Magnum Power Control systems is set for 10 AMP max but the batteries are not charging. My Power control system has an error message "NO Service" I checked the extension cord, checked the voltage, it just seams my coach does not recognize the power input. I have a 2014 Tiffin Phaeton, 42LH. I already reset the inverter. Any ideas of what next to check will be greatly appreciated.
Phaetonbob is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-26-2015, 09:57 AM   #2
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 20,818

Sorry you're here with problems.
The problem may be with low power, the power protection on the coach may shut down if the supply voltage is below it's threshold ( 104V ? on some 99v on others) Are you testing the extension cord with a voltmeter ?
Tried to power the coach from another outlet from the house? Checked all the circuit breakers in the RV ?
Talked with Tiffin?
__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 10:07 AM   #3
Senior Member
 
Daveht's Avatar


 
Thor Owners Club
Texas Boomers Club
Join Date: May 2015
Location: El Paso TX
Posts: 394
Your extension cord maybe just to long and voltage drop is excessive. Just my 2 cents worth.
__________________
Dave + Linda
2015 Palazzo 36.1
2010 Honda CR-V toad and Roadmaster Sterling
FMCA F451520 - Texas Boomers - RVM#128
Daveht is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 10:08 AM   #4
Senior Member
 
336muffin's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,569
Sounds like your coach is performing exactly as it should, it is protectingitself from low power.
__________________
American Tradition 42R-Cadillac SRX Blue Ox Koni 5050XL MCD Scangauge D Samsung rf197
Fulltime since 2012
336muffin is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 10:53 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
Thanks for the replies, I took out the Honda generator (120 volts, 13.3 amps) and hooked directly to the Motor Home. No luck, the power center still shows "Power Source as No Service". Can you think of something else?
Phaetonbob is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2015, 04:59 PM   #6
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 24,023
I can think of several suspects but first: Is coach 30 or 50 amp?

If 30 amp: Bad 30 to 15 adapter
If fifty amp add bad 50 to 30 (or 15) adapter
Bad connection shore plug
Bad connection Shore cord outlet (if detachable)
Bad connection RV INLET (if cord detachable)
bad connection transfer switch (if such exists)
Bad connection main power distribution panel Screws loose (Very common) UNPLUG before tightening
And that is just for starters.
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2015, 08:59 PM   #7
Senior Member
 
chboone's Avatar


 
National RV Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Sep 2010
Location: Horse Town USA, CA.
Posts: 3,417
Quote:
Originally Posted by Phaetonbob View Post
Thanks for the replies, I took out the Honda generator (120 volts, 13.3 amps) and hooked directly to the Motor Home. No luck, the power center still shows "Power Source as No Service". Can you think of something else?
Most portable generators will not power an RV with an EMS because they have a floating neutral, it is not not bonded to ground. Read why in the link below.
Generator Ground-Neutral Bonding | No~Shock~Zone
__________________
1999 35 ft. Dolphin 5350, F53, Banks System, 5 Stars Tune, Air Lift Air Bags, Koni Shocks, Blue OX TruCenter, TigerTrak track bars F&R, Roadmaster 1-3/4" rear auxiliary sway bar, 2004 F450 Lariat Pickup 6.0 Diesel Crew Cab DRW, 4X4, GVWR 15,000, Front GAWR 6,000, Rear GAWR 11,000, GCWR 26,000, 1994 36ft Avion 5er, GVWR 13,700, 2,740 Pin Weight.
chboone is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power, service, shore power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batteries discharging when on shore power billvietti Alpine Coach Owner's Forum 18 04-06-2015 04:22 PM
'90 Itasca 120v appliances only work on shore power Zagando Class A Motorhome Discussions 9 10-08-2014 10:31 PM
No 12v power when shore power not connected bvaughn4 Damon 20 08-30-2014 12:54 PM
Shore Power Problem SusieBee Alpine Coach Owner's Forum 16 08-03-2014 03:32 PM
Uugghhh... No power but shore power TPLI Class C Motorhome Discussions 22 05-08-2014 08:41 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.