Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > iRV2.com General Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-22-2018, 10:24 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 2
Stabilizer Jacks wonít respond.

I moved my RV to load it up and access all storage compartments. Before moving I raised the stabilizer jacks and sucked in the slides. When I was done packing I moved the RV back to its spot. The jacks will not respond and the front pasanger slider will not work. This is one of those brain fart issues.
Any suggestions or help would be appreciated.
Thanks
John L.
2012 Tiffin 34 QFA Diesel
flwrpeg1 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-22-2018, 10:32 AM   #2
Senior Member
 
Skip426's Avatar


 
Join Date: Apr 2011
Location: Powell River, B.C.
Posts: 24,204
Welcome to iRV2.

The issue may be low battery power ; was the coach plugged in while you were loading?
Have you tried to operate the systems with the gen set running?
Looked for blown fuses?
__________________
99DSDP 3884, Freightliner, XC, CAT 3126B, 300 HP /ALLISON 3060
2000 Caravan toad, Remco & Blue Ox.
Skip426 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2018, 11:31 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 3,479
engine running? parking brake engaged?
__________________
Rich, Ham Radio, Sport Pilot
Retired 9-1-1 Admin.
2016 Itasca Suncruiser 38Q/2010 Jeep Liberty
rk911 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2018, 01:42 PM   #4
Senior Member/RVM #90
 
MSHappyCampers's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Nov 2002
Location: Columbus, MS
Posts: 47,830
Hi John! Welcome to IRV2! We're sure glad you joined the gang!

Good luck, happy trails, and God bless!
__________________
Joe & Annette
Sometimes I sits and thinks, sometimes I just sits.....
2002 Monaco Windsor 40PBT, 2013 Honda CRV AWD
MSHappyCampers is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2018, 01:50 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3,165
Quote:
Originally Posted by flwrpeg1 View Post
I moved my RV to load it up and access all storage compartments. Before moving I raised the stabilizer jacks and sucked in the slides. When I was done packing I moved the RV back to its spot. The jacks will not respond and the front pasanger slider will not work. This is one of those brain fart issues.
Any suggestions or help would be appreciated.
Thanks
John L.
2012 Tiffin 34 QFA Diesel
look for two, in line, resettable fuses near the battery. Battery fully charged? Parking brake set?
cavie is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2018, 07:42 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 2
Stabilizer Jacks wonít respond.

Thanks everyone for your help and suggestions. My one large slide, on the passenger side and the stabilizer jacks both did not work. My rig has four sliders, three are electric and one is hydraulic. The hydraulic slide is controlled by the pump that controls the jacks.
Checked all the normal things, fusing, loose wires, slider switch, etc...
The answer to the problem revealed itself when the slider control panel cover, located close to the drivers left hand was removed. The plug with all of the important operations signal wires had come off or unplugged itself. Plugged it back in and installed a zip tie to hold it in place. Everything is working fine now.
Hope this helps anyone who might experience similar problems.
John L.
flwrpeg1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
jacks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Blinds won't respond ikold Entegra Owner's Forum 11 08-28-2016 09:03 AM
I did not get an email to respond to!! B & C Monroe Forum 101 | Announcements | Member Forum Concerns 4 05-15-2007 12:37 PM
Attention Lurkers! PLEASE Read And Respond- Thanks! WWFan Toy Haulers Discussion 50 06-21-2006 01:43 PM
Leveling jacks don't respond! artro MH-General Discussions & Problems 7 03-04-2006 07:02 AM
How do you get Newmar to Respond? jperry29 Newmar Owner's Forum 8 01-30-2006 11:05 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.