Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-23-2022, 05:18 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 2
Backup alarm and lights came on

All by themselves. Plugged in at a campground and coach was not even running, ignition off. 2004 Monaco Executive PBQ. Looking at the original wiring schematics looks to me like the signal for backup lights and alarm come from the Allison VIM. Opened up the VIM box and found the six Bosch relays inside. Removed the one listed for “Alarm” and the lights still did not go off. Then one by one removed each relay until all were removed and lights still on. Have I missed a backup switch or relay somewhere else? Any ideas would be a huge help.
GildedWilly is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-24-2022, 05:56 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Indiana
Posts: 1,259
Open the connection for a towed vehicle. There usually is a +12v line that can short to the other wires to cause your problem. Took me 3 different times to locate the problem on my RV. Found sand and water that caused short. The water would dry, problem went away, got wet again and had problem back.
mrboyer is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2022, 08:42 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 2
Thanks bud. Will give that a try. Did just tow up to Washington state in the blizzard a couple weeks ago. Will let you know how that turns out.
GildedWilly is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
light, lights



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost Power to tail lights and top marker lights when installing new backup camera dhcam National RV Owner's Forum 9 06-13-2021 07:58 PM
MH Backup Lights Burn when Tail Lights are on and Toad is Connected Frank_AL Toads and Motorhome Related Towing 9 04-15-2021 02:42 PM
Backup Lights Instead of Brake Lights 2bassbuds Toads and Motorhome Related Towing 2 01-11-2016 12:19 PM
Low Air Alarm - False Alarm??? Wingsfan Class A Motorhome Discussions 5 11-02-2015 09:28 PM
alarm & dashboard lights came on tomH02871 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 5 09-20-2013 09:02 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 11:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.