Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > MH-General Discussions & Problems
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-20-2020, 07:41 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: Woodbridge, VA
Posts: 1
Exclamation HELP!!!Shut off and now nothing, no lights nada nothing

A year ago traveling through the DC area, I pulled into Camperworld, shut my RV off and when I came out it wouldn't start. Here is what I know. When you turn the key it will do nothing, not one light, sound or anything anywhere in the RV. I Recently just replaced the two 6volt deep cycle batteries and the battery under the hood. No dash lights no 12 RV anything inside. Camping world was booked out 6 months but they did spend 2.5 hours with no success and no ideas as to what it could be. I towed it to another RV shop who does not do Chassis or under the engine work, but they looked at it for a couple hours with no success as well. the 12 volt system was not working off of batteries before this either. The only way the 12 volt would work was if it was plugged into shore power. there were a few times that it wouldn't switch back to 12 volt power prior to that either after being unplugged. there was random clicking noises being made from the relay box under the hood as it was plugged into shore power too. I also had issues with the generator not switching back and forth well from generator to 12 volt. I have paid for storage for a year. I live across the US, and I ended up buying another RV since I travel and live in it full time. I am open to suggestions or any mechanics in the DC area that travel. I am handy and can do most anything if I know what it could be. Thank you ahead of time for any help. it is a 1998 Damon Intruder class A 36' with a 440 ford chassis.
RVBeachbum is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 02-20-2020, 08:00 PM   #2
Senior Member
 
Jim_HiTek's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Full time RV'er
Posts: 4,019
Sounds to me like there's a major ground connection that's not making good contact somewhere on the frame.
__________________
'02 Winnebago Journey DL, DSDP, 36' of fun.

Visit my RV Travel & Repair Blog at : https://chaos.goblinbox.com
Jim_HiTek is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2020, 09:38 PM   #3
Senior Member
 
johnhicks's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wandering below the Gnat Line
Posts: 1,418
I think you've lost a ground.
__________________
-jbh-
johnhicks is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2020, 07:37 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1,700
Sounds as if on shorepower it was just supplying 12v from the battery charger side (converter) of the inverter. You have a battery fuse/relay/ disconnect switch that is bad or a bad ground. Use some long jumper cables and start jumpering the ground from the batteries to the chassis. Then try the hot to the other side of your main batt fuse or relay.
shootist is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2020, 08:45 PM   #5
Member
 
jimjenturner's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 57
Power check

Quick check your 12 volt battery is charged. Next turn on ignition switch and headlights. Check and see if there is any voltage between negative battery terminal to frame. If you read a voltage over .2 volt your ground cable needs to be replaced. If you read nothing good chance your positive cable is the issue
jimjenturner is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ada, light, lights



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Heater does nothing, water heater does nothing... glennj3cub RV Systems & Appliances 20 01-04-2020 11:50 PM
Nothing For Nothing lllkrob Cummins Engines 3 01-03-2020 03:48 PM
On-off on off on off off off rear view camera Bahcml Newmar Owner's Forum 5 08-12-2019 11:44 PM
GE Microwave has quit...nada, nothing jagmoor Entegra Owner's Forum 9 08-08-2017 07:36 AM
Not In NADA Book....Now What? poptart Vintage RV's 4 09-03-2007 09:20 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


All times are GMT -6. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.