iRV2 Forums

iRV2 Forums (https://www.irv2.com/forums/)
-   Monaco Owner's Forum (https://www.irv2.com/forums/f115/)
-   -   Chassis batteries not charging (https://www.irv2.com/forums/f115/chassis-batteries-not-charging-553163.html)

Jetskier50 09-08-2021 04:09 PM

Chassis batteries not charging
 
1 Attachment(s)
Ok bought new Lifeline AGM batteries. Set the Magnum to AGM 1. The chassis batteries aren't charging when connected to shore power for extended periods. I believe what is happening is the Magnum kicks on to float charge and maintain the house batteries but with the AGM 1 profile floats at 13.1 volts. See photo. And this is not enough to trigger the Big Boy relay to close to charge the chassis batteries. I believe voltage to trigger the Big Boy is 13.4. Anyone ever had this problem or any suggestions?
Should I call Lifeline and ask whether manually changing the float settings to 13.4 will have any I'll effects on the Lifelines or shorten their life? Or if using AGM 2 profile is ok?Attachment 342470

Bill767 09-08-2021 05:03 PM

I have been using AGM 2 for years with my Lifeline 4D's.

Jetskier50 09-08-2021 06:11 PM

Quote:

Originally Posted by Bill767 (Post 5906731)
I have been using AGM 2 for years with my Lifeline 4D's.

Thanks Bill, I changed to AGM 2 went back to check voltages at Big Boy and it clicked closed while I was doing it.


All times are GMT -6. The time now is 07:14 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.